Selalu sangat anak kecil mengamuk atau merengek secara tiba-tiba. Jom cek anak kalian dalam kategori mengamuk atau tantrum yang mana satu. 1. Mengamuk cari perhatian. Ini yang kerap terjadi. Orang-orang tua cakap mengada-ada. Contohnya, anak kecil kalian tengah bermain dengan mood yang tenang. Tapi anak tadi mengganggu kalian ketika menjawab telefon. 2. Mengamuk yang ada

MIA SOWI

Itu hari saya mengikut keluarga mertua ke Johor untuk memeriahkan acara konvokesyen adik ipar. Lama sangat dah tinggal aktiviti belajar di universiti ni. Sempat juga lah terimbau kenangan dulu-dulu masa waktu belajar. Hehe. Selesai aktiviti konvokesyen, pada sebelah malamnya, kami sekeluarga sempat singgah di Restoran Asam Pedas & BBQ. Mula-mula ingat tipikal kedai makan yang

Setiap Mak dan Ayah perlu tahu dan pelajari teknik tepukan percussion ini. Ia adalah untuk membantu buang kahak bayi dan melegakan batuknya. Umum tahu, batuk terjadi kerana sistem badan ingin mengeluarkan lendir atau kahak di bahagian paru-paru. Selain daripada nebulizer dan ubat, teknik buang kahak bayi ini juga adalah alternatif untuk melonggarkan kahak pada dinding

Belum terlambat untuk kalian menjadi sebahagian daripada pengedar Tasneem Naturel atau dikenali dengan TN Rangers! Bermula 1 Disember 2018, modal yang diperlukan untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel adalah RM400. Tapi ada banyak kelebihan yang kalian boleh dapat : 1. 20% keuntungan runcit2. Bonus 5-25% dari jualan3. 10 unit balm4. Flyers5. Coaching marketing Selain itu, dengan

Pagi ini terasa lebih bersemangat. Syukur kerana malam tadi diberi kesempatan mengikuti kelas Bereskan Hatimu dari salah seorang Master Leader Tasneem Naturel. Sangkaan awal ingat kelas teknikal. Rupanya kelas terapi memperbetulkan niat berbisnes. Walauapapun BIG WHY atau TARGET atau VISION BOARD yang dilekatkan pada dinding untuk selalu dipandang, hanya satu saja niat yang perlu disemat

Pernah tak berada dalam situasi ini: Kalian di dapur sedang memasak lauk tengah hari. Manakala anak pula bermain di ruang tamu. Kemudian kalian memberi arahan pada anak untuk mengemas permainannya, sedangkan sebelum itu anak tengah makan. Kalian selesai urusan di dapur, dan menjengah keluar. Permainan bersepah dan masih tidak dikemas. Kalian harus bersabar dan fikir

Kedai makan di Ipoh memang terkenal dengan gaya hipsternya. Tetapi ada satu restoran ini mengetengahkan ala-ala kampung. Sebuah rumah kayu kampung berserta beberapa pangkin di halamannya benar-benar membuatkan kalian dapat melepaskan rindu dengan suasana kampung. Saya baru saja selesai COD balm Tasneem di sekitar Jelapang ni, disebabkan perut berkeroncong, itu yang boleh singgah restoran suasana

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

Dalam masyarakat kita memang terkenal dengan pelbagai jenis petua. Lebih-lebih lagi para Mak yang selalu risau dengan kesihatan anak. Segala ikhtiar dan usaha dilakukan demi anak tercinta. Dah jadi naluri seorang Mak yang tidak keruan melihat anak kecil yang kerap batuk dan selsema. Sehingga ada anak yang lemah tak bermaya. Macam-macam cara untuk hilangkan batuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah. Hari ni Isnin, saya berjaya buat satu post salam perkenalan gitu. Ini keluarga kecil saya. Mempunyai sepasang anak berusia 5 tahun dan 3 tahun. Tujuan cipta blog ni adalah nak kongsi pengalaman dari segi : 1) keibubapaan 2) bisnes 3) aktiviti anak 4) kehidupan peribadi Semua nanti saya akan