JALAN-JALAN CARI MAKAN : KERANG REBUS DI TAIPING

Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus
Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus

Setahun mengidam nak makan kerang rebus. Akhirnya en suami menunaikan impian cik puan isteri tercinta yang mengalahkan Mak mengandung. Hehe.

Selesai COD balm Tasneem, dari Ipoh sampai ke Taiping dia bawa keluarga kecil kami.

Sedia maklum, Taiping berhampiran dengan Kuala Sepetang yang terkenal dengan aktiviti menyauk kerang.

Apa lagi, memang kerang ni saya hadap seorang je. En suami memang tak menggemari makanan laut seperti udang, kerang, sotong dan sebagainya. Memang syok lah.

Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus
Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus

Sepinggan ni RM6 dapat kerang yang memang fresh. Kata orang yang suka makan seafood, cara nak cek kerang fresh, dalamnya masih ada lendir dan isi kenyal. Ternyata, yang saya makan masih fresh.

Cara makan kerang rebus ni agak berbeza dari tempat lain. Ia dicicah dengan kuah rojak. Mula-mula macam pelik, tapi saya layan je. Hehe.

Cuti sekolah ni, kalau tak ada hala tuju, boleh datang ke food court sebelah Balai Bomba Taiping, Perak.

Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus
Jalan-jalan cari makan : Gerai Kerang Rebus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge