5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi

5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi

Minyak wangi ni bagi saya ia menjadi popular bukan sebab boleh mengatasi bau badan. Namun, ia boleh menginjakkan semangat. Jadi, ia bukan lah keperluan, tapi kemestian yang wajib ada untuk semua orang. Terasa macam seperti tidak lengkap keluar rumah tanpa semburan minyak wangi.

Jom selongkar sebab perlu guna minyak wangi dalam aktiviti harian kalian.

Meningkatkan Mood Mengikut Persekitaran

Cuba kalian bayangkan, jika mengantuk dan rasa lemau, pasti kalian mencari kopi yang boleh memberi tenaga, kan? Begitu juga dengan semburan minyak wangi. Ia akan mengembalikan kesegaran tubuh badan kalian.

5  Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Semburan perfume boleh mengubah mood

Aroma dalam perfume boleh memainkan peranannya mengikut bahan yang digunakan.

Perfume juga mencerminkan mood kalian dalam menyelesaikan rutin harian. Terdapat pelbagai jenis aroma yang berbeza yang boleh menggambarkan mood kalian; sedih, nakal, malu, gembira. Jadi, kalian perlu mengenalpasti perfume yang bakal dipakai untuk menentukan mood seharian.

Perfume Menambahkan Keyakinan Diri

Kebiasaannya kalau kalian berbaju baru, atau gaun cantik, tahap keyakinan kalian tinggi, kan. Sama juga jika kalian memakai minyak wangi. Ia akan meningkatkan keyakinan diri tanpa perlu risau dengan masalah bau badan.

5  Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Minyak wangi membuatkan si pemakai berasa lebih yakin

Aroma yang harum membuatkan si pemakai berasa lebih yakin apabila berdepan dengan orang ramai.

Bayangkan kalau kalian terlupa spray perfume untuk ke pejabat, nak bersalam laga-laga pipi dengan kawan-kawan pun rasa was-was, kan. Oleh itu, kalian perlu berwangi-wangian untuk menambahkan keyakinan.

Merangsang Keintiman Suami Isteri

Hubungan suami isteri bertambah intim

Point yang ini hanya untuk mereka yang sudah berkahwin saja tau. Kalian boleh menggunakan minyak wangi untuk meningkatkan hormon seksual. Di rumah pun boleh sentiasa wangi untuk orang yang tersayang.

Aroma mengasyikkan boleh mencipta kebahagiaan suami isteri.

Jadi, kalian boleh cuba buat pilihan perfume tertentu untuk sentiasa mewujudkan sifat kasih sayang di rumah. Usahlah kalian sembur perfume waktu nak keluar rumah saja tau. Inilah rahsia kebahagiaan alam rumah tangga. Haha.

Haruman Mampu Mengimbau Memori

Aroma sangat berperanan dalam mencipta kenangan. Setiap badan akan menghasilkan bau tersendiri dan perfume yang digunakan juga boleh membezakan setiap personaliti. Masakan tidak seseorang itu mampu rindukan bauan yang dipakai oleh pasangan.

5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Terkenang memori lalu saat ku cium aroma itu

Setuju tak dengan statement ni? Confirm naik thumbs up kan! Hihi.

Selain itu, terdapat sebahagian wanita yang memakai minyak wangi yang sama dengan ibu mereka. Ia bertujuan untuk menghidupkan kenangan lalu bersama ibu. Itulah sentimental value yang ada.

Ingin Kesan Aromaterapi

Terdapat minyak wangi yang bukan sahaja memberi aroma yang harum yang boleh menutup bau badan. Malah ia boleh memberi kesan aromaterapi kepada si pemakai. Dan, sudah tentu keperatusan minyak pati yang digunakan adalah sangat tinggi.

5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Sabreen keluaran Tasneem Naturel yang memberi kesan aromaterapi kepada si pemakai

Perfume aromaterapi boleh membantu kalian berasa tenang dan emosi berada dalam keadaan yang stabil.

Contohnya adalah bau lavender dapat mengatasi masalah kemurungan yang dihadapi oleh sesetengah wanita selepas bersalin. Selain itu, ia juga membantu mengurangkan insomnia.

Disebabkan ini jugalah yang mengakibatkan ada sesetengah penggemar minyak wangi berasa ‘ketagih’ untuk menambah koleksi perfume yang mereka suka.

Jadi diharapkan 5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi ini dapat menyedarkan kalian kepentingan untuk menyembur perfume samada di rumah mahupun di luar rumah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge