Urutan Untuk Atasi Bayi Selsema

Saat paling sukar yang yang ditempuhi oleh kebanyakan Mak dan Ayah muda ialah bayi mereka selsema untuk pertama kali. Apabila hidung tersumbat, bayi akan berasa tidak selesa dan mengalami masalah untuk menyusu.

Memang tidak duduk senang kalian melihat bayi serba tidak kena. Nak diberi ubat, tidak digalakkan kerana masih kecil. Jadi, untuk mengawal emosi anak kecil, Mak dan Ayah perlu duduk bertenang dan sentiasa berada dengan bayi.

Ada beberapa langkah mudah untuk beri anak kecil selesa walaupun dalam keadaan hidung tersumbat.

Boleh rujuk gambar sebagai panduan urutan. Cara urutan untuk atasi bayi selsema ni sangat mudah dan tidak mengambil masa yang banyak.

Selain itu, Mak digalakkan untuk menggunakan minyak telon ataupun balm bayi agar anak kecil berasa selesa dan tenang semasa proses mengurut.

Langkah 1

Tuang sedikit minyak ke tapak tangan, atau calit balm bayi Tasneem Naturel, kemudian gosok pada dada anak kecil. Lakukan urutan dalam bentuk jantung, simbol love. Urutan juga perlu dibuat dalam keadaan lembut dan penuh kasih sayang.

Semasa mengurut dan melakukan pergerakan bentuk love pada dada bayi, Mak boleh menenangkan bayi dengan dodoian lagu kegemarannya.

Langkah 2

Kali ini, pada dada anak kecil, buatkan pergerakan tangan yang menyilang. Urutan ini berganti-ganti, tangan kanan disilang ke dada kanan bayi, manakala tangan kiri disilang ke dada kiri bayi, dan terus ke bawah dada.

Langkah 3

Dengan menggunakan 2 jari telunjuk, letakkan pada bahagian atas hidung. Lakukan urutan dengan lembut dan perlahan-perlahan dari atas ke bahagian bawah mata.

Kemudian, sambung terus pergerakan ke belakang telinga dan akan berhenti di leher.

Langkah ini perlu diulang sebanyak 3 kali.

Langkah Tambahan

Tiarapkan posisi badan anak kecil supaya mudah untuk mengurut di bahagian belakang dada. Sebaiknya anak kecil tidak berbantal dan hanya ditiarapkan di atas kain alas yang lembut. Ia sebagai langkah berjaga-jaga supaya tidak tertutup bahagian pernafasannya.

Mak boleh mula melakukan jenis urutan bentuk love yang sama pada bahagian belakang dada bayi.

Mak dan Ayah boleh tonton video berdurasi 1 minit ini untuk lebih memahami teknik urutan untuk atasi bayi selsema.

Selesai urutan untuk atasi bayi selsema. Mudah saja, kan? Apabila bayi hidung tersumbat, atau selsema, Mak dan Ayah boleh melegakannya dengan mempraktikkan cara urutan ini.

Semoga perkongsian urutan untuk atasi bayi selsema ini dapat memberi manfaat kepada ramainya Mak dan Ayah. Sebagai seorang Mak, saya memahami bagaimana situasi sebenar menjaga anak kecil semasa mereka tidak sihat.

Kalian pernah mencuba cara urutan ini, jom kongsikan pengalaman di sini.

Please follow and like ME :

3 Tips Perbaiki Komunikasi Dengan Anak Lambat Bercakap

Kebiasaan ramai Mak dan Ayah meletakkan harapan yang tinggi untuk anak kecil cepat bercakap. Namun, kerap kali kita melihat cara berkomunikasi yang tidak tepat antara Mak Ayah dengan anak kecil.

Untuk perbaiki komunikasi dengan anak lambat bercakap adalah anak melihat tepat pada muka Mak dan Ayah semasa bercakap. Ia merupakan satu langkah permulaan yang betul untuk anak kalian mengeluarkan bunyi.

Ada beberapa cara untuk menggalakkan anak melihat Mak :

Duduk separas dengan anak

Kalau anak berada di lantai, Mak pun kena duduk di lantai. Anak meniarap, Mak turut meniarap. Yang penting, mudah untuk melakukan eye contact.

3 Tips Perbaiki Komunikasi Dengan Anak Lambat Bercakap

Guna permainan

Step ni paling mudah untuk mendapat perhatian anak. Letakkan mainan depan muka. Apabila anak dah pandang mainan, cuba gerakkan permainan itu perlahan-perlahan. Anak akan mengikut gerakan dan sambil itu Mak buat bunyi permainan tersebut.

3 Tips Perbaiki Komunikasi Dengan Anak Lambat Bercakap

Tengok cermin

Selalu tengok anak enjoy sangat melihat diri mereka dalam cermin. Ini kerana anak suka melihat reflection pada diri sendiri berbanding melihat diri Mak! Hehe. Duduk bersebelahan dengan anak dan pandang cermin. Antara aktiviti yang boleh dibuat adalah bunyi haiwan, meneka anggota muka, buat mimik muka dan sebagainya.

3 Tips Perbaiki Komunikasi Dengan Anak Lambat Bercakap

Perkataan ‘look at me, kid’ tidak memberi manfaat pada anak. Malah ia dianggap sebagai arahan kepada mereka. Sebaiknya, kalian usaha supaya dapat ‘menangkap’ mata anak kecil dengan aktiviti yang menarik.

Please follow and like ME :

Teknik Joint Compression Untuk Tenangkan Anak Kecil Mengamuk

Semasa kali pertama temujanji anak saya dengan pegawai Occupational Therapy, saya diajar bagaimana untuk membuat joint compression. Atau dalam bahasa melayu adalah pemampatan sendi.

Cara ini adalah solusi yang cepat, bebas dan berkesan untuk membantu anak kalian berasa lebih teratur, tenang dan fokus dalam aktiviti harian.

Teknik Joint Compression Untuk Tenangkan Anak Kecil Mengamuk

Apabila diregang dan dimampat pada sendi, otot dan tulang, ia akan mewujudkan tindakbalas kimia dalam badan. Rangsangan ini juga akan menghasilkan hormon tertentu untuk membuatkan diri tenang dan rileks.

Cara Untuk Melakukan Joint Compression

Tonton video pendek ini dan pelajari cara melakukan joint compression dengan anak kalian.

Waktu yang sesuai untuk melakukan Joint Compression :

Joint compression ini digunakan untuk membantu menenangkan anak. Ia boleh dilakukan beberapa kali sehari jika diperlukan. Berikut adalah beberapa masa yang dicadangkan untuk mencuba teknik ini bersama dengan anak kalian.

  • Sebelum memasuki persekitaran yang tertekan seperti sekolah, sukan, atau kerja
  • Sebelum anak tidur
  • Sebelum anak perlu menyelesaikan kerja rumah
  • Sebelum anak mempunyai ujian besar atau persembahan untuk diberikan di sekolah
  • Semasa diet atau pelan induksi harian di rumah atau sekolah
  • Apabila anak terlalu aktif dan tidak dapat duduk diam
  • Apabila anak mengalami kesukaran berfokus
  • Boleh dilakukan secara proaktif untuk mengekalkan tingkah laku yang sihat, motivasi, dan perhatian
Teknik Joint Compression Untuk Tenangkan Anak Kecil Mengamuk

Siapa yang boleh mendapat manfaat Joint Compression?

Kanak-kanak dari semua peringkat umur boleh mendapat manfaat daripada teknik ini, tetapi terutama yang berikut:

  • Kanak-kanak dengan ADD, ADHD
  • Kanak-kanak dengan Gangguan Pemprosesan Sensori
  • Kanak-kanak dengan autisme
  • Kanak-kanak yang mempunyai masalah kebimbangan, tingkah laku, atau emosi
Please follow and like ME :

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Sudah menjadi trend masa kini, para Mak dan Ayah berlumba-lumba menyediakan atau menghadiahi anak kecil mereka dengan permainan yang merangsang minda.

Sebolehnya seawal umur 3 bulan, mereka sudah memperkenalkan bayi dengan permainan berbentuk pembelajaran (edutoys). Salah satunya adalah permainan berbentuk puzzle.

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Sebenarnya ada banyak manfaat permainan puzzle yang boleh merangsang perkembangan bayi dan anak kecil. Pastikan Mak dan Ayah tahu manfaat bermain puzzle di bawah ini.

Penyelesaian masalah

Sepanjang tempoh menyiapkan jigsaw puzzle, anak-anak akan belajar berfikir dan menyusun strategi untuk menyelesaikan puzzle tersebut.

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Proses ini melibatkan langkah penyelesaian masalah. Bagaimana nak letakkan kepingan demi kepingan yang sesuai dan tersusun. Latihan sebegini secara tak langsung boleh diaplikasikan dalam kehidupan harian.

Baca Info : 3 Tips Perbaiki Komunikasi Dengan Anak Lambat Bercakap

Koordinasi tangan dan mata

Ketika memegang setiap kepingan. Mata memerhati bentuk kepingan puzzle, manakala tangan cuba meletak pada tempat yang betul. Proses ‘trial and error’ yang terlibat ketika menyiapkan puzzle ini banyak merangsang pergerakan tangan dan mata.

5 Manfaat Permainan Jigsaw Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Merangsang kemahiran kognitif

Ada pelbagai puzzle yang direka dengan tema dan topik berbeza. Contohnya seperti abjad, nombor, kenderaan, buah-buahan dan sebagainya. Kepelbagaian puzzle ini boleh membantu anak kecil dalam memahami dengan tema dan topik puzzle tersebut.

Untuk menambahkan keseronokan pada anak, Mak dan Ayah perlu menyertai semasa mereka bermain puzzle ini. Mak dan Ayah juga boleh bercerita tentang tema yang berkaitan.

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Kemahiran sosial

Puzzle ini seronok jika dimain secara berkumpulan. Ia akan generate perbincangan di antara anak-anak ; contohnya di mana harus diletakkan kepingan puzzle, giliran siapa serta saling berkongsi kegembiraan apabila puzzle dapat disiapkan.

Saling berinteraksi ini dapat membantu mengukuhkan kemahiran sosial serta meningkatkan kemahiran bernegosiasi serta komunikasi yang berkesan.

Baca Info : Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Perkembangan motor halus

Motor halus melibatkan otot kecil seperti pergerakan tangan, pergelangan tangan dan jari. Ketika bermain puzzle, anak kecil akan cuba dan terdorong untuk memicit, menggenggam, mengasing serta berusaha memuatkan kepingan puzzle dalam slot yang sesuai. Justeru motor halus mereka bergerak aktif.

Sebab itulah Tasneem Naturel mengeluarkan kempen promosi belian yang ada free gift Puzzle Omar Hana. Memang sesuai untuk anak kecil yang menggunakan balm Tasneem Naturel ni.

Baca Info : Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

5 Manfaat Permainan Puzzle Merangsang Perkembangan Bayi

Puzzle Omar Hana ini ada 9 kepingan dan mudah disiapkan kerana gambar penuh turut disertakan di bahagian papan puzzle.

Puzzle ini sesuai dimainkan di peringkat awal pengenalan permainan puzzle kerana saiznya besar dan tebal. Selain itu, gambar animasi Omar Hana juga berwarna-warni. Pasti memikat hati kanak-kanak kan?

Jika Mak dan Ayah berminat untuk dapatkan produk Tasneem Naturel ini, boleh klik pada gambar Whatsapp atau Shopee di bawah.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

5 Barang Keperluan Baby Baru Lahir

Setiap Mak dan Ayah yang menanti bayi baru pasti sangat teruja dan bersemangat dalam menyediakan kelengkapan si comel. Lebih-lebih lagi bakal Mak yang pertama kali akan memangku anaknya. Sudah tentu pelbagai persiapan dilakukan sejak awal kehamilan.

Namun, ada beberapa item yang diperlukan sebelum kelahiran anak.

  1. Napkin. Kain diperbuat dari fabrik yang lembut, lasak dan boleh diulang-basuh. – Kalau ada kawan yang nak bersalin, sepaket napkin ini boleh dijadikan hadiah. Contoh : Pigeon, Fiffy, Anakku, Tolly Joy dan sebagainya.
Barang Keperluan Baby Baru Lahir

2. Baby Car Seat. Ada pelbagai pilihan baby car seat di pasaran. Yang penting perlu mengikut kesesuaian umur. Sebaiknya kalian minta nasihat dan penerangan dari sale person yang menjual kerusi bayi tersebut. Contoh : Sweet Cherry, Maxi Cosi dan lain-lain.

Barang Keperluan Baby Baru Lahir

3. Lampin pakai buang. Mak dan Ayah boleh sediakan 1-2 paket diaper bersaiz newborn. Contoh : Pet Pet, Drypers, Mamypoko dan banyak lagi.

Barang Keperluan Baby Baru Lahir

4. Baby wipes. Kalau dulu, Mak kita guna kapas yang digumpal menjadi bulat seperti bola, celup air baru dilesek pada punggung bayi. Kali ni dengan kemudahan yang ada, boleh dapatkan baby wipes di mana-mana kedai barangan baby.

5. Termometer digital. Kalian tidak akan menyangka badan bayi akan tiba-tiba boleh menjadi panas. Jadi, sebagai langkah berjaga-jaga, sediakan termometer digital ini untuk pemantauan.

5 Barang Keperluan Baby Baru Lahir

Semoga perkongsian ini dapat memberi idea kepada Mak dan Ayah sekalian. Seronoknya dapat bau baby baru.

Please follow and like ME :

Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

Anak kecil dengan air memang tak dapat dipisahkan. Suka sangat mereka bermain air. Tapi, selalu menjadi tanda tanya – kenapa bayi suka sangat mandi kolam? Tak kira lah, mandi dalam besen ke, kolam mandi bayi ke, atau sebagainya. Happy je tengok mereka bermain.

Sebenarnya ada banyak aktiviti yang boleh dilakukan bersama anak dalam air. Ia juga bagus untuk perkembangan motor halus dan pengawalan otot.

Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

Apabila Mak dan Ayah memperkenalkan bayi dengan permainan kolam mandi, ia membantu pergerakan bayi itu :

1. Menilai perbezaan bentuk dan berat

Permainan dalam kolam mandi ada pelbagai saiz dan geometri. Perhatikan anak, dia akan memusing dan membelek mainan di tangan. Selain itu, ia melatih bayi kalian untuk berusaha gigih mengimbangi objek yang dipegang olehnya.

2. Melatih pergerakan motor halus

Bermain dalam kolam mandi juga menggalakkan anak kecil mengawal otot kecilnya untuk bekerja. Contohnya, otot pergelangan tangan, jari jemarinya yang halus dan tangan itu sendiri.

3. Menguatkan cengkaman

Memerah adalah satu aktiviti menarik untuk bayi semasa bermain dalam kolam mandi. Ia adalah latihan yang menggunakan otot untuk menggenggam.

Bagaimana Caranya?

Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

Squeeze, Squeak, Squirt – permainan ini melatih anak kalian untuk menggenggam dan memerah. Berikan kepada mereka perbezaan saiz untuk direndam. Kemudian ajar bayi untuk memerah. Tapi, apabila diberi toys ini, kalian kena tahan telinga lah sikit. Sebab bunyinya cpeeettt cpeeeetttttt.. Haha.

Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

Grip – anak kecil akan berasa teruja dan gembira sambil menepuk air apabila berjaya mengisi air ke dalam cawan kecil. Mak haya perlu disediakan 2 bekas sahaja. 1 bekas berisi air yang corongnya berlubang dan 1 bekas kosong untuk menadah air.

Dan, kalian percayalah anak akan berulang kali menuang air sehingga mereka bosan. Permainan kolam mandi begini mengasah kemahiran anak untuk fokus dan menguatkan genggamannya.

Kelebihan Permainan Kolam Mandi Untuk Bayi

Float and Fill – Mak isi kolam atau besen dengan air dengan pelbagai jenis permainan. Kemudian beri peluang untuk anak pilih objek mengikut bentuk dan saiz kegemarannya. Selepas memilih, minta anak memasukkan objek tersebut ke dalam bekas yang disediakan.

Peringatan!

Demi keselamatan anak kecil kalian, Mak dan Ayah dinasihatkan supaya tidak pernah meninggalkan anak bersendirian tanpa pengawasan sewaktu bermain dengan air.

Selamat bermain dengan air di dalam kolam mandi!

Please follow and like ME :

Sunnah Hari Jumaat : Tip Memotong Kuku Bayi

Bagi sesetengah Mak, mereka berasa memotong kuku bayi adalah satu cabaran hebat. Mana tidaknya, jari halus dan lembut merisaukan Mak. Selain itu, anak kecil juga tidak boleh diam, bertambah susah proses memotong kuku.

Jangan risau, Mak. Saya ada beberapa tips untuk memudahkan acara memotong kuku anak untuk Mak yang baru kali pertama ingin lakukannya.

sunnah hari jumaat : tip memotong kuku bayi

Kebiasaannya kuku anak kecil boleh panjang dalam tempoh 1 minggu. Untuk yang beragama Islam, memotong kuku adalah sunnah hari Jumaat. Jadi, moleklah kalau Mak boleh mengetip kuku anak pada penghulu segala hari, Jumaat.

Namun, ada saja auta anak kecil untuk mengelak kuku dipotong, kan. Mungkin mereka gerun tengok pengepit kuku tu. Hehe. Antara tips yang boleh dikongsi adalah :

Guna pengepit kuku khas untuk bayi

Andai kalian berasa pengepit kuku kecil itu sesuai untuk bayi atau anak kecil, mungkin kalian perlu berfikir sekali lagi. Walaupun kecil, tapi mata bilahnya tajam dan berbahaya untuk si kecil.

Jadi, sebaiknya gunalah pengetip kuku khas untuk si comel. Di pasaran pun banyak pengepit ini dijual, biasanya dalam kit pedicure manicure baby.

sunnah hari jumaat : tip memotong kuku bayi

Potong ketika tidur

Anak kalian aktif dan susah berdiam walau seketika? Ha, manfaatkan sepenuhnya sewaktu mereka tidur. Umum tahu, anak kecil hanya bertenang dalam tempoh tidur saja.

Mungkin kalian boleh meminta bantuan dari pasangan untuk memangku bayi atau memegang tangannya untuk memudahkan proses memotong kuku.

Seusai mandi

Kuku anak kecil nipis, dan dilihat seperti lembut. Tetapi awas, ada juga yang tajam dan boleh menyebabkan luka. Jadi, seeloknya memotong kuku selepas mandi. Hal ini kerana kuku menjadi lembut selepas terkena air. Ia akan menjadikan proses mengetip kuku cepat selesai.

sunnah hari jumaat : tip memotong kuku bayi

Apabila kuku pendek dan bersih, risiko untuk ada masalah kesihatan lebih terjamin. Insyaallah. Jadi, jom jadikan memotong kuku sebagai rutin apabila menjelma Jumaat.

Please follow and like ME :

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Setuju tak kalau saya cakap , ramai Mak rasa teruja sehingga tersengih lebar kalau dengar baby atau anak kecil melepaskan angin atau kentut? Hehe. Itu tanda perut anak selesa dan tiada masalah.

Namun, jika anak kecil susah membuang atau perut kembung, memang boleh membawa kerisauan pada Mak. Sebab itu lah, Tasneem Naturel mengeluarkan produk pengganti minyak telon, diberi nama T Rub.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Balm T Rub cukup digemari oleh ramai Mak kerana ia tidak melekit dan tidak panas. Jadi tiada kebimbangan untuk megurut dan menyapu balm ini pada perut bayi atau anak kecil.

Balm ini juga sesuai untuk melegakan perut kembung, sembelit, dan membuang angin gelora dalam perut bayi. Mak disarankan membuat urutan manja ‘I Love U’ untuk memastikan perut anak lebih selesa.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Essential Oil Bahan Utama Dalam T Rub

T Rub keluaran Tasneem Naturel ini mempunyai beberapa jenis essential oil yang membantu masalah penghadaman. Contohnya, Lemongrass, Anise, Ginger, Fennel dan sebagainya.

Selain itu, terdapat bahan lain yang menjadikan produk ini dalam bentuk balm. Namun, kesemuanya berasaskan bahan semulajadi dan bebas daripada bahan kimia terlarang seperti paraben dan SLS.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Feedback Pengguna T Rub

balm hat kuning tu, pakai kat perut best! anak saya boleh berak hari-hari dah. kalau tak, sebelum ni meragam, perut tak kot. Sebab tak berak

-Puan Azimah, Pengguna Tasneem Naturel, Malaysia

alhamdulillah selepas guna balm tasneem anak saya dah kurang sembelit. mudah dia untuk proses membuang air besar. terima kasih ye.

-Puan Fariza, Pengguna Balm Tasneem, Malaysia
Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Umi nak bagi feedback. T Rub memang bagus. Sekarang Aira dah tak sembelit. Berak 2 kali sehari banyak.

– Mama Aira, Pengguna T Rub, Malaysia

alhamdulillah, dengan izin Allah. Rasi. Berak dah semalam dan pagi ni.

-Pengguna T Rub, Malaysia

Untuk dapatkan balm T Rub dari Tasneem Naturel, boleh terus Whatsapp saya untuk konsultansi atau buat belian di Shopee.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Setiap awal tahun, pasti ada kisah-kisah comel anak kecil menangis ke taska. Samada yang merengek di rumah ataupun ada juga setibanya di taska, lagi kuat raungannya. Betul, ini adalah satu proses dan pengalaman baru kepada anak kalian.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Ia juga merupakan perubahan besar untuk anak itu sendiri yang mana belum pernah dijaga oleh orang lain. Selain itu, emosi Mak dan Ayah juga turut terkesan lebih-lebih lagi tidak pernah berpisah sebelum ini dengan anak kecil.

Namun, Mak dan Ayah perlu tahu bahawa menghantar anak ke taska atau tadika adalah pembuka langkah ke arah anak menjadi lebih berdikari dan tidak selalu melekat pada Mak dan Ayah saja.

Baca Info : 5 Cara Untuk Mengawal Anak Tantrum

Calm Time Balm menenangkan emosi anak menangis ke taska

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Calm Time Balm ini adalah salah satu balm Tasneem Naturel yang berfungsi untuk memberi kesan rileks dan tenang. Balm ini sesuai untuk anak kecil yang selalu meragam atau menangis.

Balm ini mempunyai essential oil yang membantu menenangkan sistem saraf yang menegang akibat ketidakstabilan emosi seperti menangis. Balm ini juga dikatakan ajaib sebab dapat mendiamkan anak kecil yang suka meragam.

Baca Info : Jenis Tantrum Si Comel

Jom tengok apa bahan yang ada di dalam balm ini.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Chamomile

  • aroma menenangkan
  • tinggi antioksida
  • membantu menyokokng sistem imunisasi

Minyak pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti sistem saraf dengan memberi rasa rileks
  • meningkatkan mood mengantuk bagi mereka yang sering mengalami gangguan tidur
  • membaiki mood supaya lebih stabil dan fokus yang lebih baik
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Bergamot

  • dapat mengurangkan ketegangan otot
  • aroma yang segar merangsang ketenangan dan rasa rileks dalam diri
  • bertindak sebagai antiseptik; dapat mempercepatkan penyembuhan luka
  • membantu merawat pelbagai masalah kulit

Minyak pati Geranium

  • mengurangkan kemurungan
  • melegakan tekanan
  • mengimbangi hormon
  • melancarkan perdaran darah
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Lavendar

  • membuat diri berasa tenang dan mood rileks
  • membantu meningkatkan emosi yang stabil

Minyak pati Marjoram

  • minyaknya bersifat menenangkan
  • menyokong sistem imun
  • memberi kesan positif kepada sistem kardiovaskular
  • menstabilkan aliran darah

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi mengatasi masalah anak menangis ke taska, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee. .

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Anak kecil sinonim dengan batuk dan selsema. Dari segi positif, ia menguatkan imunisasi dalam tubuh badan anak. Ini kerana dalam tubuh sudah ada antibodi yang tercipta dek kuman tersebut. Jadi, apabila anak kecil terkena sekali lagi jangkitan kuman yang sama, badan mampu melawan kembali.

Namun, yang menjadi tidak berapa syok adalah penyakit ini berpanjangan. Kadang tu bersambung-sambung. Selesai selsema, batuk pula menjelma, lepas tu menjadi takungan kahak pula di peparu. Memang sebagai Mak dan Ayah kalian akan berasa tidak selesa dengan keadaan begitu. Apatah lagi si kecil yang rimas dengan hidung berhingus dan sukar bernafas.

Baca Info : Tepuk Percussion Bantu Buang Kahak Bayi

CF Rub ubat semulajadi untuk batuk dan selsema bayi

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel ini berfungsi untuk melegakan batuk dan mengeringkan selsema. CF Rub ini membantu anak kecil bernafas dengan sempurna dan tiada gangguan kahak.

CF Rub ini didatangkan dengan 3 bentuk – balm, mandian, roll on – yang berbeza tekstur. Ia membantu untuk memudahkan para Mak menggunakan CF Rub ini mengikut keselesaan semasa.

CF Rub ini dianggap magik oleh ramai pengguna. Apakah bahan semulajadi di dalam kandungan balm ini? Check it out!

Minyak Pati Oren

  • kaya dengan antioksida d-limonene
  • membantu menghapuskan toksin dalam badan
  • membantu lebih fokus dan produktif
  • meningkatkan mood cergas
  • menyingkirkan kemurungan dan stress

Minyak Pati Tea Tree

  • antibiotik yang sangat hebat
  • dikenali sebagai minyak pertolongan cemas
  • rembesan minyak merawat virus dan bakteria
  • menyegarkan pernafasan
  • melegakan selsema, batuk dan asthma
Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Minyak Pati Cypress

  • menghapuskan kahak yang terkumpul di paru-paru dan saluran pernafasan
  • merupakan ejen anti-bakteria

Minyak Pati Eucalyptus

  • di kenali dengan minyak kayu putih
  • popular dalam mencairkan kahak
  • resepi bahan yang merawat alahan dan resdung
  • memberi tindakbalas dengan mukus untuk mengurangkan rembesan lendir

Minyak Pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti saraf dengan memberi mood relaks
  • meningkatkan kualiti tidur, emosi yang stabil dan fokus lebih baik

Minyak Pati Lavendar

  • meningkatkan emosi yang tenang dan stabil
  • meningkatkan mood tidur
  • sesuai untuk insomnia

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi hilangkan batuk, kahak dan selsema bayi, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel
Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel
Please follow and like ME :