Jalan-Jalan Cari Makan : La Parra Ipoh, Perak

Jalan-Jalan Cari Makan : La Parra Ipoh, Perak
Lamb Chop dari La Parra

Dua minggu sekali famili kecil saya akan membuat pesanan western food. Itu pun nak meraikan family kecil ni sebab selalu temankan saya pergi COD balm Tasneem. Kali ini kedai La Parra menjadi pilihan kami.

Saat mula masuk kedai La Parra ini, full seated. Wow! Patutlah menjadi rekomen dari orang sekitar Ipoh. Kami disambut mesra oleh pelayan kedai dan ada 1 meja saja di depan kaunter dapur.

Jalan-Jalan Cari Makan : La Parra Ipoh, Perak
Meja penuh di La Parra

Kami membuat pesanan nachos dan french fries untuk pembuka selera. Ternyata, nachos adalah pilihan terbaik kepada peminat cheese. Hehe. Kepingan nachos itu sendiri rangup tak terhingga macam bunyi rantingan kayu kering yang dipatahkan. Hehe.

Manakala untuk hidangan utama, kami memesan grilled lamb chop dan grilled chicken chop. Air calamansi sejuk dan teh o panas pilihan untuk membilas tekak.

French Fries bersama sos cili dan mayonis
Nachos yang penuh dengan cheese
Chicken Grilled dari La Parra

Harga yang ditetapkan di Restoran La Parra ini berbaloi. Hidangan yang saya pilih pada malam tu berjumlah RM44.20 sahaja.

La Parra ini terletak di lot bangunan kedai berhadapan dengan Mydin Meru, Jelapang Perak. Jika kalian ingin mencuba kelainan, boleh singgah di kedai La Parra Ipoh.

Jalan-Jalan Cari Makan : La Parra Ipoh, Perak
Bahagian kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge