BAYI DEMAM KUNING. TAPI TAKNAK BUAT PETUA HILANGKAN KUNING BAYI YANG MEREPEK! DAPATKAN TERUS SET JAUNDICE DARI TASNEEM NATUREL

HINT! Baca sampai habis untuk tengok feedback yang sangat melegakan kerisauan mommy. Terutama new mommy!
cara hilangkan kuning baby

Apa kata mommy yang dah cuba set Jaundice untuk hilangkan kuning bayi?

petua hilangkan kuning bayi
cara hilangkan kuning baby
baby demam kuning
cara hilangkan kuning baby jaundice

Siapa saya?
Kenapa saya ingin bantu mommy yang ada baby kuning?

Hai! Saya Mia Sowi, seorang mama yang mempunyai 2 orang anak. Pengalaman saya adalah kedua2 anak saya mengalami jaundice atau demam kuning.

Mia Sowi Tasneem Naturel Ipoh

Anak sulung saya kena tahan di wad NICU selama 1 malam dan tidur di bawah lampu baby kuning, phototherapy. Kemudian anak kedua mengalami G6PD terpaksa ditahan 5 malam dalam wad kerana demam kuning juga.

Perasaan sayu dan sedih hanya Allah je tahu. Dalam keadaan berpantang terpaksa ulang alik dari rumah ke hospital. Kemudian perit rasa bila tengok anak kena cucuk banyak tempat, di tangan dan kaki.

Tapi sayangnya, masa tu Set Jaundice belum wujud. Sekarang dah ramai Mommy yang saya bantu untuk TIDAK melalui moment seperti saya.

FAKTA BAYI KUNING!

tips elak baby kuning

Mommy akan lalui 1 moment yang susah nak kejutkan baby untuk menyusu. Kenapa?

Ini kerana bilirubin (kuning) dalam badan baby buat dia rasa nak tidur selalu. Tapi kenapa perlu menyusu?

Sebenarnya cara terbaik untuk hilangkan kuning baby adalah melalui penyusuan ibu atau susu formula. Kerana apabila bayi menyusu dengan banyak terutamanya susu ibu, ia mudah dihadam dan akan menyebabkan baby kerap membuang.

kuning baby cepat turun

Bagaimana Set Jaundice boleh bantu Mommy turunkan kuning baby sekurang-kurangnya selepas 3 hari guna?

Sesetengah baby kurang lawas membuang. Bila tukar diaper, najisnya sikit2. Sepatutnya baby dalam pantang perlu kerap berak.

Bila disapu dengan balm T Rub yang mengandungi essential oil seperti ginger, wild mint dan lemongrass, ia membantu proses pencernaan dan penghadaman. Selain itu, balm kuning ini menyelesaikan masalah kembung perut anak. 

balm tasneem tips hilangkan kuning baby jaundice

Kebanyakan baby baru lahir, organ dalamannya masih ‘fragile’ termasuklah hati. Fungsi hati adalah untuk menyingkirkan bilirubin (kuning) dalam badan. 

Di sinilah essential oil Geranium yang ada dalam Calm Time Balm membantu untuk mempertingkatkan fungsi hati tadi.

2 Langkah Yang Mommy Perlu Buat Lepas Dapat Set Jaundice Sebagai Cara Untuk Turunkan Kuning!

petua hilangkan kuning bayi

Apa kata pengguna lain?

balm tasneem naturel

Testimoni Pengguna

Myra memang suka betul guna semua products dari Tasneem Naturel. Sebab banyak sangat benefits. Apa yang Myra perlu untuk pakaikan kat Sophia, semua ada di Tasneem Naturel. -Puan Amyra Nadya, Kuala Lumpur-

balm tasneem naturel

Testimoni Pengguna

Alhamdulillah, sejak kenal dengan tasneem ni best sangat. First try Calm Time Balm, baby dan kakaknya behave sangat. Kita pun takde nak stress tengok anak mengamuk apa semua. -Puan Umirah Min, Malaysia-

fungsi balm tasneem

Berapa harga Set Newborn Tasneem Naturel ni?

OFFER DISCOUNT MORE THAN 5% + FREE GIFT

set newborn complete tasneem naturel

SET (PREMIUM) NEWBORN COMPLETE

HARGA ASAL RM338

HARGA SPECIAL RM305

newborn budget set tasneem naturel

SET NEWBORN BUDGET

HARGA ASAL RM147

HARGA SPECIAL RM140

set newborn jaundice

SET NEWBORN JAUNDICE

HARGA ASAL RM127

HARGA SPECIAL RM120

Jap! Berbaloi ke Set Tasneem Naturel ni?

✅  1 BALM TASNEEM BOLEH TAHAN SEHINGGA 2-3 BULAN IKUT KEKERAPAN PENGGUNAAN

✅  KEBANYAKAN FEEDBACK BACAAN KUNING TURUN SELEPAS 3 HARI SAPU

✅  HATI MOMMY TAK SAYU DAN PILU. 
Sebab kebiasaannya setiap hari akan diambil darah baby untuk cek kuning.

✅  DAPAT KURANGKAN KEPENATAN ULANG ALIK. Bayangkan baru lepas bersalin kena bergerak banyak untuk pergi check up kuning baby. Ngeri bila ingat balik jahitan luka. Huhu.

TUNGGU APA LAGI?

CEPAT2 HILANGKAN KERISAUAN MOMMY

Untuk sebarang pertanyaan Mommy boleh terus wasap saya