Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang

Aimi Azam nama glamor yang selalu digunakan dalam media sosial. Anak kelahiran negeri Pahang ini kini menetap di Kluang, Johor. Bekerja sebagai seorang pensyarah di sebuah IPTA di Kluang. Aimi juga merupakan seorang ibu anak dua dan menjalankan perniagaan online sejak 4 tahun lalu.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang
Inilah saya, Puan Aimi, seorang pensyarah di Kluang

Jika dilihat di dalam Facebook dan Instagramnya, Aimi gemar berkongsi mengenai hal-hal aktiviti bersama keluarga terutama keletah-keletah anak-anaknya atau Aimi gemar menceritakan halnya bersama para pelajar nya di kolej. Aimi juga seorang yang suka membaca, dan menonton CD movie.

Minat di dalam perniagaan telah mula bertapak sedari Aimi menuntut di universiti di utara tanah air. Kemampuan keluarga yang terbatas untuk membantu menampung yuran pengajian menggalakkan Aimi mencari alternatif tersendiri untuk membiayai yuran.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang
Antara koleksi buku yang Aimi miliki buat masa sekarang

Bermula dengan mengambil upah kecil-kecilan membuat frame 1000 pieces jig saw puzzle kerana minat Aimi yang sangat tegar dengan permainan tersebut.

Kemudian Aimi mula mengambil upah sebagai ‘editor’ assignment kepada teman-teman sekampus. Katanya mungkin kerana sikap Aimi yang terlalu ‘cerewet’ dan ‘details’ dalam memeriksa dan membuat tugasan. Perniagaan ini paling mendapat sambutan ketika Aimi menyambung peringkat Sarjana sebagai ‘editor’ pelajar-pelajar Ijazah.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang

Gambar kenangan semasa Aimi menyambung pelajaran di peringkat sarjana

Perniagaan online Aimi bermula dengan cubaan menjual handbag tetapi bertahan dalam setahun sahaja kerana komitmen terhadap pekerjaan tetap. Kemudian, menyambung semula 2 tahun lalu dengan perniagaan barangan bayi secara dropship.

Aimi menyertai banyak jenis dropship barangan bayi dari pelbagai agen, ia telah memberi cabaran kepada Aimi. Salah satunya adalah kerugian yang terpaksa ditanggung kerana kesilapan supplier.

Dalam tempoh tekanan itulah, Aimi mula ternampak iklan pencarian dropship yang dibuka dengan yuran serendah RM20 sahaja, pada ketika itu. Tertarik dengan iklan yang dinyatakan, Aimi menyertai group tersebut melalui Whatsapp Group.

Bermulalah perkenalan mengenai balm Tasneem Naturel. Bertindak dengan mencuba 1 set balm Tasneem Naturel, Aimi mula jatuh hati menjadi agen Tasneem Naturel apabila salah satu balm telah berkesan kepada anaknya yang mengalami sembelit. Dengan niat ingin berkongsi manfaat bersama, Aimi sebarluaskan kebaikannya melalui bisnes ini.

Oleh itu, bermula Disember 2017, Aimi mendaftar menjadi Pengedar Tasneem Naturel yang sah sekitar kawasan Kluang dan Batu Pahat.

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel di kawasan sekitar Kluang, boleh hubungi Aimi di Whatsapp. Ataupun boleh juga jenguk kedai Aimi di Shopee. Jika ada masa terluang, meh singgah di FB Page Tasneem Kluang.

Please follow and like ME :

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan

Lin Jamal berasal dari Johor dan kini menetap di Seremban. Sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Pernah memegang jawatan arkitek landskap di dua buah syarikat swasta sebelum meletakkan jawatan pada 2013.

Tidak betah untuk duduk diam di rumah, Lin mula berniaga di atas talian. Pernah menjual set cadar dan comforter, tudung, telekung, popia bersalut cheese, kad pintar anak-anak dan macam-macam lagi. Tapi semua dilakukan tanpa ilmu bisnes yang benar. Bak kata orang, main redah saja.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Lin Jamal bersama famili kecilnya

Sebenarnya Lin seorang yang gemar makan. Lihat saja post di facebook dan blognya, kebanyakannya mengenai makanan. Haha. Selain itu, Lin juga gemar melakukan aktiviti riadah. Ada masanya gemar untuk duduk di rumah saja. Duduk rumah pun tak menang tangan dibuatnya.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Buah Melaka dan karipap buat hidangan makan petang
Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Ini dah macam menu raya. Hihi

Mula mengenali Tasneem Naturel melalui adik iparnya yang kini menjadi ‘mak bisnes’. Bauan pertama yang membuatkan Lin jatuh cinta, Calm Time balm. Bau chamomile yang sangat menyenangkan. Di dalam hati berkata, mesti kena beli balm ni. Terasa serasi sangat dengan jiwa.

Sebelum ini, Lin memang sudah mencuba produk berasaskan minyak pati untuk kegunaan harian dan sangat sesuai dengan kulitnya yang agak sensitif dan kering. Tetapi disebabkan permintaan yang kurang ketika itu, Lin sukar mendapat stok.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Tasneem Naturel kini berwajah baru

Disebabkan minat dengan produk berasaskan minyak pati, tawaran untuk menyertai keluarga besar Tasneem Naturel disambut dengan tangan terbuka. Lagi pula ketika itu Lin tergapai-gapai dalam dunia bisnes. Alang-alang mencuba, baik kita sebarkan juga kebaikan produk ini kepada orang lain.

Maka, bermula Disember 2017, Lin mendaftar menjadi Pengedar Tasneem Naturel yang sah sekitar kawasan Seremban dan Sendayan.

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel oleh hubungi Lin di Whatsapp. Jika ada masa terluang, boleh lah singgah di blognya linjamal.blogspot.com dan FB Page Tasneem Sendayan.

Please follow and like ME :

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Setiap awal tahun, pasti ada kisah-kisah comel anak kecil menangis ke taska. Samada yang merengek di rumah ataupun ada juga setibanya di taska, lagi kuat raungannya. Betul, ini adalah satu proses dan pengalaman baru kepada anak kalian.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Ia juga merupakan perubahan besar untuk anak itu sendiri yang mana belum pernah dijaga oleh orang lain. Selain itu, emosi Mak dan Ayah juga turut terkesan lebih-lebih lagi tidak pernah berpisah sebelum ini dengan anak kecil.

Namun, Mak dan Ayah perlu tahu bahawa menghantar anak ke taska atau tadika adalah pembuka langkah ke arah anak menjadi lebih berdikari dan tidak selalu melekat pada Mak dan Ayah saja.

Baca Info : 5 Cara Untuk Mengawal Anak Tantrum

Calm Time Balm menenangkan emosi anak menangis ke taska

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Calm Time Balm ini adalah salah satu balm Tasneem Naturel yang berfungsi untuk memberi kesan rileks dan tenang. Balm ini sesuai untuk anak kecil yang selalu meragam atau menangis.

Balm ini mempunyai essential oil yang membantu menenangkan sistem saraf yang menegang akibat ketidakstabilan emosi seperti menangis. Balm ini juga dikatakan ajaib sebab dapat mendiamkan anak kecil yang suka meragam.

Baca Info : Jenis Tantrum Si Comel

Jom tengok apa bahan yang ada di dalam balm ini.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Chamomile

  • aroma menenangkan
  • tinggi antioksida
  • membantu menyokokng sistem imunisasi

Minyak pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti sistem saraf dengan memberi rasa rileks
  • meningkatkan mood mengantuk bagi mereka yang sering mengalami gangguan tidur
  • membaiki mood supaya lebih stabil dan fokus yang lebih baik
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Bergamot

  • dapat mengurangkan ketegangan otot
  • aroma yang segar merangsang ketenangan dan rasa rileks dalam diri
  • bertindak sebagai antiseptik; dapat mempercepatkan penyembuhan luka
  • membantu merawat pelbagai masalah kulit

Minyak pati Geranium

  • mengurangkan kemurungan
  • melegakan tekanan
  • mengimbangi hormon
  • melancarkan perdaran darah
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Lavendar

  • membuat diri berasa tenang dan mood rileks
  • membantu meningkatkan emosi yang stabil

Minyak pati Marjoram

  • minyaknya bersifat menenangkan
  • menyokong sistem imun
  • memberi kesan positif kepada sistem kardiovaskular
  • menstabilkan aliran darah

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi mengatasi masalah anak menangis ke taska, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee. .

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Kaki Gores Tasneem Naturel

Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel ini ada 9 hadiah menarik! Grand Prize sehingga Disember 2018 adalah Stroller GB Pockit. Best kan?

Macam mana nak masuk? Senang sangat syarat-syarat dia:

1. Beli mana-mana produk Tasneem Naturel
2. Gores pelekat hologram untuk mendapatkan kod unik
3. Scan QR Code menggunakan Apps QR Code Scanner atau Apps Facebook (sila search QR Code)
4. Masukkan maklumat diri beserta code unik yang telah digores
5. Hantar penyertaan anda!

Itu saja.

Tunggu apa lagi? Cepatlah sertai Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel sekarang!

Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel
Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel

Please follow and like ME :

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Belum terlambat untuk kalian menjadi sebahagian daripada pengedar Tasneem Naturel atau dikenali dengan TN Rangers!

Bermula 1 Disember 2018, modal yang diperlukan untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel adalah RM400.

Tapi ada banyak kelebihan yang kalian boleh dapat :

1. 20% keuntungan runcit
2. Bonus 5-25% dari jualan
3. 10 unit balm
4. Flyers
5. Coaching marketing

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Selain itu, dengan menjadi pengedar Tasneem Naturel, kalian akan mendapat  kos pos, ID, dan kad keahlian.

Best kan?

Dan paling best, pakej untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel ini, kalian akan dapat bimbingan untuk memulakan bisnes hinggalah berjaya jana pendapatan impian.

Tapi kalian harus tahu, ia hanya bimbingan, bukan ‘pim pim pom’ magik, terus berjaya. Tidak! Hanya kalian sendiri yang akan merealisasikan impian itu.

Jadi, kalian boleh pilih nak sertai pengedar Tasneem Naturel dengan pilihan pakej ini dan hubungi saya segera di +60179845321.

Atau boleh juga klik link ini 

Mia Sowi,
Leader Tasneem Naturel

Please follow and like ME :

7 Petua Hilangkan Batuk Bayi Dan Kanak-Kanak Tanpa Ubat

Dalam masyarakat kita memang terkenal dengan pelbagai jenis petua. Lebih-lebih lagi para Mak yang selalu risau dengan kesihatan anak. Segala ikhtiar dan usaha dilakukan demi anak tercinta.

Dah jadi naluri seorang Mak yang tidak keruan melihat anak kecil yang kerap batuk dan selsema. Sehingga ada anak yang lemah tak bermaya. Macam-macam cara untuk hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak, asalkan tidak memudaratkan, semua akan dicuba.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

Di sini ada 7 petua untuk hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak untuk dikongsi bersama. Para Mak boleh ikut petua ini dan pilih yang sesuai dengan anak.

1. Rehat secukupnya.

Sedia maklum, anak kecil kalau dah jatuh sakit, memang lemah dan tak bermaya. Kita yang dewasa ini tengok pun kasihan. Jadi, mereka perlu mendapatkan rehat yang secukupnya untuk hilangkan batuk tersebut. Salah satu langkah yang wajib diikuti adalah menjauhi kawasan awam dan tempat tumpuan ramai kerana ia melambatkan proses penyembuhan.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

2. Tepuk percussion

Teknik ini memudahkan pengeluaran kahak dari peparu. Cara ini untuk melonggarkan kahak yang melekat pada dinding paru-paru. Selain itu, step ini juga mempunyai skill yang perlu dikuasai oleh Mak dan Ayah. Boleh baca di sini untuk info lanjut.

3. Mandi lemon

Petua paling mudah adalah memandikan anak. Tapi bukan sebarang mandi tau. Mandi dengan rendaman dan perahan lemon. Cara mandian ini memberi kesegaran dan kelegaan pernafasan anak. Ia membantu mood anak kembali ceria dan rileks.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

4. Urutan

Anak kecil suka pada sentuhan. Jadi, berilah sebanyak mungkin sentuhan pada mereka sewaktu tidak sihat. Lagi best, jika sentuhan itu bersama urutan. Ia mampu memberi keselesaan pada anak kecil.

5. Sedut hingus

Rasanya setiap rumah wajib ada alat sedut hingus kan. Kalau dulu zaman Mak kita, sedut hingusnya macam pam tekanan darah yang doktor tu. hehe. Tapi sekarang penyedut hingus ni mempunyai tiub yang panjang. Dengan menggunakan alat khas ini, ia boleh mengeluarkan hingus kerana anak kecil tidak pandai menghembus cecair keluar.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

6. Jaga pemakanan

Semasa anak batuk dan selsema, diet pemakanan perlu dijaga rapi. Jika anak masih menyusu badan, Mak perlu mengawal segala jenis makanan. Ketika ini, disarankan mengambil ‘real food’ atau makanan berkhasiat menguatkan antibodi. Mak mungkin boleh menyediakan sup ayam, moi sup yang diletakkan tulang daging atau ayam, dan sebagainya. Elak makanan ringan dan berminyak.

7. Guna CF Rub

Tasneem Naturel mengeluarkan satu produk balm bayi bernama CF Rub. Balm ini sebagai langkah pantas untuk baik dari hidung tersumbat dan bunyi grohh grohh di dada. Ia mengandungi essential oil yang membantu hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak.

Selain masalah batuk dan selsema, ia bagus untuk mencairkan kahak dan mengawal suhu ketika anak kecil demam. Hanya perlu disapu pada hidung, dada, belakang dada dan tapak kaki.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

Oh ya, jika kalian ingin mencuba CF Rub dari Tasneem Naturel, boleh whatsapp segera +6017 984 5321 atau klik di sini.

Please follow and like ME :