Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang

Aimi Azam nama glamor yang selalu digunakan dalam media sosial. Anak kelahiran negeri Pahang ini kini menetap di Kluang, Johor. Bekerja sebagai seorang pensyarah di sebuah IPTA di Kluang. Aimi juga merupakan seorang ibu anak dua dan menjalankan perniagaan online sejak 4 tahun lalu.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang
Inilah saya, Puan Aimi, seorang pensyarah di Kluang

Jika dilihat di dalam Facebook dan Instagramnya, Aimi gemar berkongsi mengenai hal-hal aktiviti bersama keluarga terutama keletah-keletah anak-anaknya atau Aimi gemar menceritakan halnya bersama para pelajar nya di kolej. Aimi juga seorang yang suka membaca, dan menonton CD movie.

Minat di dalam perniagaan telah mula bertapak sedari Aimi menuntut di universiti di utara tanah air. Kemampuan keluarga yang terbatas untuk membantu menampung yuran pengajian menggalakkan Aimi mencari alternatif tersendiri untuk membiayai yuran.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang
Antara koleksi buku yang Aimi miliki buat masa sekarang

Bermula dengan mengambil upah kecil-kecilan membuat frame 1000 pieces jig saw puzzle kerana minat Aimi yang sangat tegar dengan permainan tersebut.

Kemudian Aimi mula mengambil upah sebagai ‘editor’ assignment kepada teman-teman sekampus. Katanya mungkin kerana sikap Aimi yang terlalu ‘cerewet’ dan ‘details’ dalam memeriksa dan membuat tugasan. Perniagaan ini paling mendapat sambutan ketika Aimi menyambung peringkat Sarjana sebagai ‘editor’ pelajar-pelajar Ijazah.

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kluang

Gambar kenangan semasa Aimi menyambung pelajaran di peringkat sarjana

Perniagaan online Aimi bermula dengan cubaan menjual handbag tetapi bertahan dalam setahun sahaja kerana komitmen terhadap pekerjaan tetap. Kemudian, menyambung semula 2 tahun lalu dengan perniagaan barangan bayi secara dropship.

Aimi menyertai banyak jenis dropship barangan bayi dari pelbagai agen, ia telah memberi cabaran kepada Aimi. Salah satunya adalah kerugian yang terpaksa ditanggung kerana kesilapan supplier.

Dalam tempoh tekanan itulah, Aimi mula ternampak iklan pencarian dropship yang dibuka dengan yuran serendah RM20 sahaja, pada ketika itu. Tertarik dengan iklan yang dinyatakan, Aimi menyertai group tersebut melalui Whatsapp Group.

Bermulalah perkenalan mengenai balm Tasneem Naturel. Bertindak dengan mencuba 1 set balm Tasneem Naturel, Aimi mula jatuh hati menjadi agen Tasneem Naturel apabila salah satu balm telah berkesan kepada anaknya yang mengalami sembelit. Dengan niat ingin berkongsi manfaat bersama, Aimi sebarluaskan kebaikannya melalui bisnes ini.

Oleh itu, bermula Disember 2017, Aimi mendaftar menjadi Pengedar Tasneem Naturel yang sah sekitar kawasan Kluang dan Batu Pahat.

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel di kawasan sekitar Kluang, boleh hubungi Aimi di Whatsapp. Ataupun boleh juga jenguk kedai Aimi di Shopee. Jika ada masa terluang, meh singgah di FB Page Tasneem Kluang.

Please follow and like ME :

Khasiat Essential Oil Dalam Rutin Harian

Sejak awal 2016, ramai yang mula mengetahui kebaikan essential oil. Ia seolah-olah memberi jalan alternatif dalam menyelesaikan masalah berkaitan dengan kesihatan. Essential oil juga banyak membantu untuk menstabilkan emosi, menimbulkan rasa ketenangan dan menghilangkan mood stress.

Khasiat Essential Oil Dalam Rutin Harian

Mengapa Essential Oil?

Essential oil ini mempunyai aroma tersendiri. Namun, ia bukan minyak wangi. Ia merupakan bahan ekstrak daripada tumbuhan dalam bentuk cecair yang sangat pekat dan mudah meruap. Walaubagaimanapun, ia selamat digunakan tanpa ada kesan sampingan.

Essential Oil dapat menyokong sistem dalam badan agar dapat berfungsi secara optimum. Ia mengandungi bahan kimia aktif yang sangat baik untuk kesihatan badan.

Khasiat Essential Oil Dalam Rutin Harian

Contohnya, essential oil ini menyokong sistem pernafasan, aliran darah dan otot. Ia juga membantu menyelaraskan emosi dan mood agar lebih teratur. Ia juga akan mendorong seseorang untuk lebih cergas dan produktif.

Di dalamnya essential oil ini, ada molekul yang sangat halus dan mudah diserap masuk ke dalam salur darah, membolehkannya dibawa ke seluruh badan dan juga otak bagi memberikan kesan yang diingini.

Bagaimana Untuk Menggunakan Essential Oil?

Essential oil ini perlu meresap ke dalam kulit untuk mendapat fungsi tersendiri. Ini 2 cara yang boleh diikuti :

  1. Topical (sapuan)

Ini bermaksud sapuan serta urutan pada kulit.

Khasiat Essential Oil Dalam Rutin Harian

Untuk penggunaan pada anak kecil, essential oil ini perlu di ‘dilute’ (cairkan) terlebih dahulu. Proses dilution ini juga tidak menghilangkan zat atau khasiat essential oil tadi. Malah, ia lebih banyak untuk di sapu pada kawasan yang lebih besar.

Yang menariknya, balm Tasneem Naturel tidak perlu dicairkan dan boleh terus disapu pada anak kecil. Ia tidak panas, tidak melekit dan memberi keselesaan pada anak kecil.

2. Aromatically (bauan)

Cara bauan adalah cara yang paling senang untuk mendapat manfaat essential oil. Cuma plug in diffuser dengan essential oil kegemaran dan boleh menikmati aroma essential oil yang menenangkan.

Khasiat Essential Oil Dalam Rutin Harian

Lebih menarik lagi, essential oil mampu merangsang ‘amigdala’ iaitu bahagian otak yang dipanggil ‘pusat emosi’ di mana semua emosi (sedih, marah, kecewa, gembira) disimpan.

Keadaan seperti mudah cemas, kemurungan, autisme, fobia, dan lain-lain sering dikaitkan dengan fungsi amigdala yang terganggu akibat pelbagai sebab.

Jadi, dengan menghidu atau sapu essential oil ini, ia akan membantu unutk melegakan ketakutan, tekanan, trauma, serta menaikkan mood dan minda yang lebih positif.

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel, boleh dapatkan dengan klik button Whatsapp atau terus beli di Shopee

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan

Lin Jamal berasal dari Johor dan kini menetap di Seremban. Sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Pernah memegang jawatan arkitek landskap di dua buah syarikat swasta sebelum meletakkan jawatan pada 2013.

Tidak betah untuk duduk diam di rumah, Lin mula berniaga di atas talian. Pernah menjual set cadar dan comforter, tudung, telekung, popia bersalut cheese, kad pintar anak-anak dan macam-macam lagi. Tapi semua dilakukan tanpa ilmu bisnes yang benar. Bak kata orang, main redah saja.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Lin Jamal bersama famili kecilnya

Sebenarnya Lin seorang yang gemar makan. Lihat saja post di facebook dan blognya, kebanyakannya mengenai makanan. Haha. Selain itu, Lin juga gemar melakukan aktiviti riadah. Ada masanya gemar untuk duduk di rumah saja. Duduk rumah pun tak menang tangan dibuatnya.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Buah Melaka dan karipap buat hidangan makan petang
Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Ini dah macam menu raya. Hihi

Mula mengenali Tasneem Naturel melalui adik iparnya yang kini menjadi ‘mak bisnes’. Bauan pertama yang membuatkan Lin jatuh cinta, Calm Time balm. Bau chamomile yang sangat menyenangkan. Di dalam hati berkata, mesti kena beli balm ni. Terasa serasi sangat dengan jiwa.

Sebelum ini, Lin memang sudah mencuba produk berasaskan minyak pati untuk kegunaan harian dan sangat sesuai dengan kulitnya yang agak sensitif dan kering. Tetapi disebabkan permintaan yang kurang ketika itu, Lin sukar mendapat stok.

Pengedar Tasneem Naturel Sendayan
Tasneem Naturel kini berwajah baru

Disebabkan minat dengan produk berasaskan minyak pati, tawaran untuk menyertai keluarga besar Tasneem Naturel disambut dengan tangan terbuka. Lagi pula ketika itu Lin tergapai-gapai dalam dunia bisnes. Alang-alang mencuba, baik kita sebarkan juga kebaikan produk ini kepada orang lain.

Maka, bermula Disember 2017, Lin mendaftar menjadi Pengedar Tasneem Naturel yang sah sekitar kawasan Seremban dan Sendayan.

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel oleh hubungi Lin di Whatsapp. Jika ada masa terluang, boleh lah singgah di blognya linjamal.blogspot.com dan FB Page Tasneem Sendayan.

Please follow and like ME :

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Setuju tak kalau saya cakap , ramai Mak rasa teruja sehingga tersengih lebar kalau dengar baby atau anak kecil melepaskan angin atau kentut? Hehe. Itu tanda perut anak selesa dan tiada masalah.

Namun, jika anak kecil susah membuang atau perut kembung, memang boleh membawa kerisauan pada Mak. Sebab itu lah, Tasneem Naturel mengeluarkan produk pengganti minyak telon, diberi nama T Rub.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Balm T Rub cukup digemari oleh ramai Mak kerana ia tidak melekit dan tidak panas. Jadi tiada kebimbangan untuk megurut dan menyapu balm ini pada perut bayi atau anak kecil.

Balm ini juga sesuai untuk melegakan perut kembung, sembelit, dan membuang angin gelora dalam perut bayi. Mak disarankan membuat urutan manja ‘I Love U’ untuk memastikan perut anak lebih selesa.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Essential Oil Bahan Utama Dalam T Rub

T Rub keluaran Tasneem Naturel ini mempunyai beberapa jenis essential oil yang membantu masalah penghadaman. Contohnya, Lemongrass, Anise, Ginger, Fennel dan sebagainya.

Selain itu, terdapat bahan lain yang menjadikan produk ini dalam bentuk balm. Namun, kesemuanya berasaskan bahan semulajadi dan bebas daripada bahan kimia terlarang seperti paraben dan SLS.

Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Feedback Pengguna T Rub

balm hat kuning tu, pakai kat perut best! anak saya boleh berak hari-hari dah. kalau tak, sebelum ni meragam, perut tak kot. Sebab tak berak

-Puan Azimah, Pengguna Tasneem Naturel, Malaysia

alhamdulillah selepas guna balm tasneem anak saya dah kurang sembelit. mudah dia untuk proses membuang air besar. terima kasih ye.

-Puan Fariza, Pengguna Balm Tasneem, Malaysia
Balm Tasneem Naturel Ubat Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

Umi nak bagi feedback. T Rub memang bagus. Sekarang Aira dah tak sembelit. Berak 2 kali sehari banyak.

– Mama Aira, Pengguna T Rub, Malaysia

alhamdulillah, dengan izin Allah. Rasi. Berak dah semalam dan pagi ni.

-Pengguna T Rub, Malaysia

Untuk dapatkan balm T Rub dari Tasneem Naturel, boleh terus Whatsapp saya untuk konsultansi atau buat belian di Shopee.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Setiap awal tahun, pasti ada kisah-kisah comel anak kecil menangis ke taska. Samada yang merengek di rumah ataupun ada juga setibanya di taska, lagi kuat raungannya. Betul, ini adalah satu proses dan pengalaman baru kepada anak kalian.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Ia juga merupakan perubahan besar untuk anak itu sendiri yang mana belum pernah dijaga oleh orang lain. Selain itu, emosi Mak dan Ayah juga turut terkesan lebih-lebih lagi tidak pernah berpisah sebelum ini dengan anak kecil.

Namun, Mak dan Ayah perlu tahu bahawa menghantar anak ke taska atau tadika adalah pembuka langkah ke arah anak menjadi lebih berdikari dan tidak selalu melekat pada Mak dan Ayah saja.

Baca Info : 5 Cara Untuk Mengawal Anak Tantrum

Calm Time Balm menenangkan emosi anak menangis ke taska

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Calm Time Balm ini adalah salah satu balm Tasneem Naturel yang berfungsi untuk memberi kesan rileks dan tenang. Balm ini sesuai untuk anak kecil yang selalu meragam atau menangis.

Balm ini mempunyai essential oil yang membantu menenangkan sistem saraf yang menegang akibat ketidakstabilan emosi seperti menangis. Balm ini juga dikatakan ajaib sebab dapat mendiamkan anak kecil yang suka meragam.

Baca Info : Jenis Tantrum Si Comel

Jom tengok apa bahan yang ada di dalam balm ini.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Chamomile

  • aroma menenangkan
  • tinggi antioksida
  • membantu menyokokng sistem imunisasi

Minyak pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti sistem saraf dengan memberi rasa rileks
  • meningkatkan mood mengantuk bagi mereka yang sering mengalami gangguan tidur
  • membaiki mood supaya lebih stabil dan fokus yang lebih baik
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Bergamot

  • dapat mengurangkan ketegangan otot
  • aroma yang segar merangsang ketenangan dan rasa rileks dalam diri
  • bertindak sebagai antiseptik; dapat mempercepatkan penyembuhan luka
  • membantu merawat pelbagai masalah kulit

Minyak pati Geranium

  • mengurangkan kemurungan
  • melegakan tekanan
  • mengimbangi hormon
  • melancarkan perdaran darah
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Lavendar

  • membuat diri berasa tenang dan mood rileks
  • membantu meningkatkan emosi yang stabil

Minyak pati Marjoram

  • minyaknya bersifat menenangkan
  • menyokong sistem imun
  • memberi kesan positif kepada sistem kardiovaskular
  • menstabilkan aliran darah

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi mengatasi masalah anak menangis ke taska, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee. .

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
Please follow and like ME :

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Anak kecil sinonim dengan batuk dan selsema. Dari segi positif, ia menguatkan imunisasi dalam tubuh badan anak. Ini kerana dalam tubuh sudah ada antibodi yang tercipta dek kuman tersebut. Jadi, apabila anak kecil terkena sekali lagi jangkitan kuman yang sama, badan mampu melawan kembali.

Namun, yang menjadi tidak berapa syok adalah penyakit ini berpanjangan. Kadang tu bersambung-sambung. Selesai selsema, batuk pula menjelma, lepas tu menjadi takungan kahak pula di peparu. Memang sebagai Mak dan Ayah kalian akan berasa tidak selesa dengan keadaan begitu. Apatah lagi si kecil yang rimas dengan hidung berhingus dan sukar bernafas.

Baca Info : Tepuk Percussion Bantu Buang Kahak Bayi

CF Rub ubat semulajadi untuk batuk dan selsema bayi

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel ini berfungsi untuk melegakan batuk dan mengeringkan selsema. CF Rub ini membantu anak kecil bernafas dengan sempurna dan tiada gangguan kahak.

CF Rub ini didatangkan dengan 3 bentuk – balm, mandian, roll on – yang berbeza tekstur. Ia membantu untuk memudahkan para Mak menggunakan CF Rub ini mengikut keselesaan semasa.

CF Rub ini dianggap magik oleh ramai pengguna. Apakah bahan semulajadi di dalam kandungan balm ini? Check it out!

Minyak Pati Oren

  • kaya dengan antioksida d-limonene
  • membantu menghapuskan toksin dalam badan
  • membantu lebih fokus dan produktif
  • meningkatkan mood cergas
  • menyingkirkan kemurungan dan stress

Minyak Pati Tea Tree

  • antibiotik yang sangat hebat
  • dikenali sebagai minyak pertolongan cemas
  • rembesan minyak merawat virus dan bakteria
  • menyegarkan pernafasan
  • melegakan selsema, batuk dan asthma
Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Minyak Pati Cypress

  • menghapuskan kahak yang terkumpul di paru-paru dan saluran pernafasan
  • merupakan ejen anti-bakteria

Minyak Pati Eucalyptus

  • di kenali dengan minyak kayu putih
  • popular dalam mencairkan kahak
  • resepi bahan yang merawat alahan dan resdung
  • memberi tindakbalas dengan mukus untuk mengurangkan rembesan lendir

Minyak Pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti saraf dengan memberi mood relaks
  • meningkatkan kualiti tidur, emosi yang stabil dan fokus lebih baik

Minyak Pati Lavendar

  • meningkatkan emosi yang tenang dan stabil
  • meningkatkan mood tidur
  • sesuai untuk insomnia

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi hilangkan batuk, kahak dan selsema bayi, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel
Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel
Please follow and like ME :