Ibu Ini Kongsi Rahsia Cara Ajaib Untuk Menghilangkan Kerak Puting Dan Botol Susu

Apabila Mak-mak ada anak kecil, salah satu perkara yang boleh buat pening adalah botol susu berkerak. Kadang tu, naik rimas tengok puting botol susu anak berkerak. Padahal baru je beli baru. Pelik sungguh!

Stress jugak kalau duk sental-sental pun tak nak tanggal. Degil betol kerak susu tu kan! Terfikir juga, kenapa boleh cepat sangat berkerak?

Ibu Ini Kongsi Rahsia Cara Ajaib Untuk Menghilangkan Kerak Puting Dan Botol Susu

Biasa jadi puting botol berkerak bila lambat basuh botol susu.

– Puan Ain

Ada orang kata sebab lambat basuh botol. Tapi memang lama-lama akan berkerak juga. Tak kira puting tu mahal ke murah ke.

– Puan Nur

Kalau dah lama pakai memanglah akan berkerak juga tak kira botol mahal atau murah.

– Puan Qis

Haa, nampak kan inilah masalah sejagat Mak-mak. Haha. Lambat cuci, memang susu tu akan mengering dan jadi kerak pada dinding botol dan puting susu. Dah banyak kali tukar pencuci botol pun tak dapat hilangkan semua kerak tu. Banyaknya kos!

Jadi, ramai Mak ambil langkah untuk menukar puting botol setiap kali kerak susu menebal. Kalau tak tukar, kita yang tengok pun geli. Dan, sudah tentu Mak risau tentang bahayanya bakteria yang melekat bersama kerak susu.

Antara bahaya kerak susu pada anak kecil ialah:

  1. Boleh menyebabkan asma. 
  2. Boleh menyebabkan alahan.
  3. Sistem imun anak menjadi lemah.
  4. Lidah, gusi dan tekak anak akan terasa sakit. 

Kini, Mak sekalian dah boleh tarik nafas lega sebab Tasneem Naturel sudah pun mengeluarkan Kleenzy, pencuci botol organik. Kleenzy ini berasaskan bahan semulajadi seperti sireh yang bersifat antifungus yang boleh menghalang pembiakan bakteria.

Dan yang pasti, pencuci botol ini bebas dari bahan kimia sintetik dan tiada paraben serta SLS.

Antara keistimewaan Kleenzy adalah:

  1. Anti bakteria dan anti toksin.
  2. Berkuasa menanggalkan lemak susu dan segala kotoran degil.
  3. Tiada perasa atau pewarna tiruan, pewangi dan pigmentasi warna.
  4. Lembut pada tangan.
  5. Mesra alam sekitar

Mudah sangat untuk guna Kleenzy, pencuci botol Tasneem Naturel ni. Hanya perlu pam sedikit saja pada botol, puting, sayur-sayuran dan buah-buahan. Kemudian, letakkan air pada permukaan span atau berus. Gosok pada bahagian yang diperlukan. Akhir sekali, bilas sehingga bersih.

Fuh! Best kan pencuci botol, Kleenzy ni. Dah tak payah pening-pening kepala nak beli puting botol susu lagi. Lagi syok, pencuci botol ni boleh buat cuci sayur dan buah sekali. Untung berganda! Kalau nak dapatkan Kleenzy ni, boleh klik gambar whatsapp di bawah ni tau.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema

Balm Tasneem Naturel Sesuai Untuk Bayi Yang Susah Tidur Malam

Setiap pasangan Mak dan Ayah mendambakan tidur malam yang lena. Namun, ia hanyalah impian semata-mata apabila kalian sudah mempunyai anak kecil. Hihi.

Kerapkali dapat rungutan daripada Mak dan Ayah yang terpaksa bersengkang mata pada malam hari kerana ada anak yang susah tidur malam. Kadang-kadang tu, bayi yang selalu terjaga malam dan susah untuk tidur semula.

Balm Tasneem Naturel Sesuai Untuk Bayi Yang Susah Tidur Malam

Kalian juga begini?

Jangan risau ia adalah satu proses yang normal. Tetapi, harus diambil langkah agresif supaya anak kecil tidak terbiasa dengan jadual tidur sebegitu. Ia boleh menganggu perkembangan emosi anak itu sendiri.

Sleep Time Balm bukan ubat tidur

Balm Sleep dari Tasneem Naturel ini berfungsi untuk memudahkan anak kecil tidur dengan lena. Dan, ia bukanlah ubat tidur.

Balm ini mengandungi minyak pati dari tumbuhan yang terpilih untuk membantu meningkatkan dan menstabilkan hormon tidur-jaga dalam badan anak kecil.

Salah satu essential oil yang digunakan adalah lavendar. Fungsi lavendar sudah diketahui umum iaitu memberi ketenangan secara semulajadi.

Selain itu, Cedar, Vetiver, Ylang Ylang, Marjoram dan Oren, antara minyak pati yang digunakan untuk membantu anak kecil supaya tidur lebih lena, nyenyak dan lama.

Sleep Time ini didatangkan dengan 3 bentuk – balm, mandian, roll on – yang berbeza tekstur. Ia membantu untuk memudahkan para Mak menggunakan Sleep Time ini mengikut keselesaan semasa.

Sleep Time Roll On

Menimbulkan mood tenang dan selesa sebelum tidur

Ia menggalakkan rehat yang secukupnya dan memberi kepuasan semasa tidur

Sleep Time Body Wash

Sesuai digunakan sebelum anak masuk tidur.

Ia memberi pengalaman mandi dengan perasaan yang tenang dan tidak mengeringkan kulit.

Sleep Time Balm

Mudah dibawa travel hanya perlu tumpang sedikit ruang kecil di dalam handbag vogue Mak.

Perlu dicalit sedikit sahaja sudah mencukupi. Sapu pada bahagian yang disarankan.

Apa kata pengguna Sleep Time dari Tasneem Naturel?

Percubaan kedua malam tadi..ok sangat. mood nak tidur, anak ok je lepas sapu sleep balm tu nyenyak sampai pagi. Tak terjaga pon, tak meragam macam selalu.

– Pengguna Sleep Time Balm, Malaysia

Anak saya dah lepas makan, nak tidur.Urut kaki, belakang telinga, terus tidur. Lama tidur, dari 8.30 malam hingga 6.56 pagi.

– Puan Zue

Alhamdulillah, lepas beli balm, anak dah tak meragam malam. Lena je tidur. Berjaga malam pun sekali dua je untuk susu. Pastu lena balik.

Dah habis nanti, boleh repeat order lagi.

– Pengguna Balm Tidur, Malaysia

Jika kalian ingin dapatkan balm Sleep Time ini , RM49, boleh klik terus pada gambar Whatsapp di bawah ini

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema