Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Setiap awal tahun, pasti ada kisah-kisah comel anak kecil menangis ke taska. Samada yang merengek di rumah ataupun ada juga setibanya di taska, lagi kuat raungannya. Betul, ini adalah satu proses dan pengalaman baru kepada anak kalian.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Ia juga merupakan perubahan besar untuk anak itu sendiri yang mana belum pernah dijaga oleh orang lain. Selain itu, emosi Mak dan Ayah juga turut terkesan lebih-lebih lagi tidak pernah berpisah sebelum ini dengan anak kecil.

Namun, Mak dan Ayah perlu tahu bahawa menghantar anak ke taska atau tadika adalah pembuka langkah ke arah anak menjadi lebih berdikari dan tidak selalu melekat pada Mak dan Ayah saja.

Baca Info : 5 Cara Untuk Mengawal Anak Tantrum

Calm Time Balm menenangkan emosi anak menangis ke taska

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Calm Time Balm ini adalah salah satu balm Tasneem Naturel yang berfungsi untuk memberi kesan rileks dan tenang. Balm ini sesuai untuk anak kecil yang selalu meragam atau menangis.

Balm ini mempunyai essential oil yang membantu menenangkan sistem saraf yang menegang akibat ketidakstabilan emosi seperti menangis. Balm ini juga dikatakan ajaib sebab dapat mendiamkan anak kecil yang suka meragam.

Baca Info : Jenis Tantrum Si Comel

Jom tengok apa bahan yang ada di dalam balm ini.

Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Chamomile

  • aroma menenangkan
  • tinggi antioksida
  • membantu menyokokng sistem imunisasi

Minyak pati Frankinsence

  • memperlahankan aktiviti sistem saraf dengan memberi rasa rileks
  • meningkatkan mood mengantuk bagi mereka yang sering mengalami gangguan tidur
  • membaiki mood supaya lebih stabil dan fokus yang lebih baik
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Bergamot

  • dapat mengurangkan ketegangan otot
  • aroma yang segar merangsang ketenangan dan rasa rileks dalam diri
  • bertindak sebagai antiseptik; dapat mempercepatkan penyembuhan luka
  • membantu merawat pelbagai masalah kulit

Minyak pati Geranium

  • mengurangkan kemurungan
  • melegakan tekanan
  • mengimbangi hormon
  • melancarkan perdaran darah
Balm Tasneem Naturel Untuk Mengatasi Anak Menangis Ke Taska

Minyak pati Lavendar

  • membuat diri berasa tenang dan mood rileks
  • membantu meningkatkan emosi yang stabil

Minyak pati Marjoram

  • minyaknya bersifat menenangkan
  • menyokong sistem imun
  • memberi kesan positif kepada sistem kardiovaskular
  • menstabilkan aliran darah

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel bagi mengatasi masalah anak menangis ke taska, boleh hubungi Whatsapp saya atau buat belian terus melalui Shopee. .

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema
hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema

Apa Itu Tantrum (Mengamuk)?

Agak kerap kita melihat anak kecil selalu meraung, menangis, mengamuk, menghentak kaki di pasaraya. Tidak kurang juga ada anak kecil yang berguling-guling di lantai. Dah macam kena rasuk pun ada.

Ini terjadi kerana kemahuan mereka untuk mendapatkan barang yang diingini tidak dipenuhi. Akibat malu dengan orang sekeliling yang memandang, Mak dan Ayah terpaksa turuti permintaan si anak tadi tanpa kerelaan.

Keadaan ini tidak hanya berlaku di pasaraya atau pada waktu tertentu. Kerap kali juga anak kecil melakukan aksi yang sama apabila berada di rumah. Rengekan, laungan, amukan, ketidakselesaan dan sebagainya semakin menjadi-jadi apabila dipujuk dan diberi perhatian.

Apa yang berlaku sebenarnya pada anak kecil itu?

Tantrum sebenarnya menzahirkan emosi anak kecil. Ia terjadi apabila perasaan anak dalam keadaan tidak stabil. Akibat perangai anak yang kerap tantrum, Mak dan Ayah resah, marah, malu dan tidak senang duduk apabila diperhati oleh orang sekeliling.

Terdapat juga Mak dan Ayah berkurung dalam rumah semata-mata tidak mahu dicop mempunyai anak yang degil dan nakal. Selain itu, mereka juga tidak mahu digelar sebagai tidak pandai mendidik anak.Ada pelangi akan menyinari!

Ada pelangi bakal menyinari!

Tidak perlu runsing! Tantrum ini juga adalah salah satu perkembangan anak kecil. Ia satu peringkat di mana anak-anak sedang memahami emosi dalam diri mereka.

Adegan ‘buat perangai’ ni selalunya akan bermula apabila usia anak menjangkau umur 2 tahun. Ia juga dikenali dengan Terrible Two. Fasa ini akan menjadi satu babak baru yang penting dalam kehidupan mereka. 

Ketika usia sebegini, Mak dan Ayah perlu membimbing anak kecil dengan mengawal emosi mereka. Di samping itu, menabur kasih sayang pada anak sepenuhnya tetapi tidak terlalu mengikut kehendak mereka.

Selain itu, tantrum terjadi kerana saraf anak kecil yang aktif dan menegang. Ia mengakibatkan mereka berasa tidak selesa dan tanpa sebab mereka akan mengekspresikan emosi. Essential oil atau minyak pati adalah jalan penyelesaian yang terbaik untuk mengatasi tantrum anak kecil.

tantrum mengamuk

Tasneem Naturel mengeluarkan satu balm berasaskan essential oil yang boleh digunakan untuk mengawal anak kecil yang sering tantrum, hiperaktif, autisme, letih yang melampau dan kuat merajuk. Balm bayi ini namanya Calm Time yang boleh menenangkan emosi anak dan mengurangkan ketegangan saraf yang aktif.

Begitulah, kesihatan emosi sangat penting. Hakikatnya, jika perasaan anak stabil, Mak dan Ayah juga lebih rileks dan mudah untuk menguruskan mereka.

Mak dan Ayah boleh lihat di sini untuk feedback mereka yang sudah menggunakan balm ini untuk anak yang selalu tantrum. Atau pun boleh terus hubungi +6017 984 5321.

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Belum terlambat untuk kalian menjadi sebahagian daripada pengedar Tasneem Naturel atau dikenali dengan TN Rangers!

Bermula 1 Disember 2018, modal yang diperlukan untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel adalah RM400.

Tapi ada banyak kelebihan yang kalian boleh dapat :

1. 20% keuntungan runcit
2. Bonus 5-25% dari jualan
3. 10 unit balm
4. Flyers
5. Coaching marketing

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Selain itu, dengan menjadi pengedar Tasneem Naturel, kalian akan mendapatĀ  kos pos, ID, dan kad keahlian.

Best kan?

Dan paling best, pakej untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel ini, kalian akan dapat bimbingan untuk memulakan bisnes hinggalah berjaya jana pendapatan impian.

Tapi kalian harus tahu, ia hanya bimbingan, bukan ‘pim pim pom’ magik, terus berjaya. Tidak! Hanya kalian sendiri yang akan merealisasikan impian itu.

Jadi, kalian boleh pilih nak sertai pengedar Tasneem Naturel dengan pilihan pakej ini dan hubungi saya segera di +60179845321.

Atau boleh juga klik link iniĀ 

Mia Sowi,
Leader Tasneem Naturel