Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Anak kecil sinonim dengan batuk dan selsema. Dari segi positif, bayi batuk menguatkan imunisasi dalam tubuh badan anak.

Ini kerana dalam tubuh sudah ada antibodi yang tercipta dek kuman tersebut. Jadi, apabila anak kecil terkena sekali lagi jangkitan kuman yang sama, badan mampu melawan kembali.

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Namun, yang menjadi tidak berapa syok adalah batuk dan selsema ini berpanjangan. Kadang tu bersambung-sambung lamanya. Selesai selsema, batuk pula menjelma, lepas tu menjadi takungan kahak pula di peparu.

Memang sebagai Mak dan Ayah kalian akan berasa tidak selesa dengan keadaan begitu. Apatah lagi si kecil yang rimas dengan hidung berhingus dan sukar bernafas.

Ada beberapa petua untuk menghilangkan bayi batuk dan selsema. Contohnya seperti guna mandian lemon, minyak bawang putih dan sebagainya. Selain itu, Mak dan Ayah boleh juga cuba teknik fisioterapi untuk melegakan batuk bayi seperti tepuk percussion.

CF Rub ubat semulajadi untuk batuk dan selsema bayi

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel ini diperbuat daripada essential oil yang berfungsi untuk melegakan bayi batuk, bayi demam dan mengeringkan selsema bayi. Hanya perlu oleskan sedikit balm ini pada bahagian hidung, dada, belakang dada dan tapak kaki.

CF Rub ini membantu anak kecil bernafas dengan sempurna dan tiada gangguan kahak.

CF Rub ini didatangkan dengan 3 bentuk – balm, mandian, roll on – yang berbeza tekstur. Ia membantu untuk memudahkan para Mak menggunakan CF Rub ini mengikut keselesaan semasa.

CF Rub ini dianggap magik oleh ramai pengguna. Apakah bahan semulajadi di dalam kandungan balm ini? Check it out!

Tea Tree, Eucalyptus, Oren, Lavender, Cypress, Frankinsense, Beeswax, Almond Oil, dan Shea Butter, ini adalah bahan (essential oil) yang penting membantu dalam hilangkan batuk bayi. Dan, yang paling utama ia adalah ubat selsema bayi semulajadi kerana bahan premium ini selamat digunakan oleh bayi.

Ramai yang tahu kehebatan Tea Tree dalam merawat virus dan bakteria. Ia melegakan selsema, batuk dan asthma

Sudah ramai yang berpuas hati dengan balm CF Rub ni untuk mengatasi masalah bayi selsema dan batuk. Ada juga Mak dan Ayah menggunakan balm ini sebagai rutin harian selepas mandi untuk melindungi anak kecil daripada bakteria.

Kebanyakan Mak dan Ayah yang pernah guna balm CF Rub pada anak kecil mereka memberi respon yang anaknya mudah tidur dan kembali ceria kerana tiada lagi gangguan hidung tersumbat, dan selesa bernafas.

Belum seminggu guna CF Rub, batuk dan selsema dah ok. Baby pun tidur selesa”

Alhamdulillah kahak dan hingus banyak keluar di rumah pengasuh. Muntah lega lepas sapu CF Rub. Anak pun nampak ceria sikit pagi ni.

Alhamdulillah hari ni keluar semua kahak baby

Dah payah bawa anak ke klinik, suhu demam turun

Pengalaman daripada Mak dan Ayah ini, rata-rata menyatakan berpuas hati dengan CF Rub untuk menghilangkan batuk, kahak dan selsema bayi mereka.

Untuk mendapatkan balm Tasneem Naturel ini, boleh dapatkan dengan ejen berdekatan atau hubungi Whatsapp +60179845321 untuk membuat pesanan.

Hilangkan Batuk, Kahak Dan Selsema Bayi Dengan Balm Tasneem Naturel

Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi

Setiap Mak dan Ayah perlu tahu dan pelajari teknik tepukan percussion ini. Ia adalah untuk membantu buang kahak bayi dan melegakan batuknya. Umum tahu, batuk terjadi kerana sistem badan ingin mengeluarkan lendir atau kahak di bahagian paru-paru.

Selain daripada nebulizer dan ubat, teknik buang kahak bayi ini juga adalah alternatif untuk melonggarkan kahak pada dinding peparu.

Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi
Gambar hiasan (google) : anak kecil sedang menggunakan nebulizer

Di sini, saya ingin kongsi cara menepuk percussion untuk bantu buang kahak bayi dengan betul.

Ada 2 posisi tepukan percussion ini. Posisi meniarap dan posisi mengiring. Untuk bayi di bawah umur setahun, memadai dengan menggunakan 2 jari orang dewasa. Tepukan perlahan tetapi frekuensi laju.

Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi
Gambar Hiasan (Google) : Tepukan posisi meniarap bantu buang kahak bayi

Teknik ini ialah posisi meniarap.

  1. Letakkan bantal di bawah perut bayi dan ia tidak terlalu tebal.
  2. Kemudian condongkan sedikit posisi bantal supaya kedudukan kepala bayi ke bawah dan kaki ke atas. 
  3. Pastikan kaki lurus. 
  4. Pastikan mukanya dalam kedudukan yang selesa.
  5. Tepuk di bahagian belakang bayi di kiri dan kanan selama 10 hingga 15 minit.
Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi
Gambar Hiasan (Google) : Tepukan posisi mengiring bantu buang kahak bayi

Teknik posisi mengiring.

  1. Tepukan dilakukan pada bahagian bawah sedikit dari ketiak dan atas sikit dari pusat selama 10 hingga 15 minit. 
  2. Lakukan cara yang sama untuk bahagian kiri.

Baca Info : Petua HIlangkan Batuk Bayi dan Kanak-kanak Tanpa Ubat

Untuk memudahkan proses mencairkan kahak, Tasneem Naturel ada mengeluarkan 1 balm khusus untuk masalah ini. CF Rub berfungsi untuk melegakan pernafasan bayi dan kanak-kanak yang selalu terkena jangkitan batuk, kahak, dan selsema.

Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi
CF Rub membantu buang kahak bayi

Semoga artikel Tepukan Percussion Bantu Buang Kahak Bayi ini dapat memberi idea kepada para Mak dan Ayah menyelesaikan masalah anak selama ini.

Jika berminat ingin mencuba CF Rub dari Tasneem Naturel ini, boleh call +6017 984 5321 atau klik button Whatsapp di bawah.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Belum terlambat untuk kalian menjadi sebahagian daripada pengedar Tasneem Naturel atau dikenali dengan TN Rangers!

Bermula 1 Disember 2018, modal yang diperlukan untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel adalah RM400.

Tapi ada banyak kelebihan yang kalian boleh dapat :

1. 20% keuntungan runcit
2. Bonus 5-25% dari jualan
3. 10 unit balm
4. Flyers
5. Coaching marketing

Pengedar Tasneem Naturel Diperlukan

Selain itu, dengan menjadi pengedar Tasneem Naturel, kalian akan mendapatĀ  kos pos, ID, dan kad keahlian.

Best kan?

Dan paling best, pakej untuk menjadi pengedar Tasneem Naturel ini, kalian akan dapat bimbingan untuk memulakan bisnes hinggalah berjaya jana pendapatan impian.

Tapi kalian harus tahu, ia hanya bimbingan, bukan ‘pim pim pom’ magik, terus berjaya. Tidak! Hanya kalian sendiri yang akan merealisasikan impian itu.

Jadi, kalian boleh pilih nak sertai pengedar Tasneem Naturel dengan pilihan pakej ini dan hubungi saya segera di +60179845321.

Atau boleh juga klik link iniĀ 

Mia Sowi,
Leader Tasneem Naturel

7 Petua Hilangkan Batuk Bayi Dan Kanak-Kanak Tanpa Ubat

Dalam masyarakat kita memang terkenal dengan pelbagai jenis petua. Lebih-lebih lagi para Mak yang selalu risau dengan kesihatan anak. Segala ikhtiar dan usaha dilakukan demi anak tercinta.

Dah jadi naluri seorang Mak yang tidak keruan melihat anak kecil yang kerap batuk dan selsema. Sehingga ada anak yang lemah tak bermaya. Macam-macam cara untuk hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak, asalkan tidak memudaratkan, semua akan dicuba.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

Di sini ada 7 petua untuk hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak untuk dikongsi bersama. Para Mak boleh ikut petua ini dan pilih yang sesuai dengan anak.

1. Rehat secukupnya.

Sedia maklum, anak kecil kalau dah jatuh sakit, memang lemah dan tak bermaya. Kita yang dewasa ini tengok pun kasihan. Jadi, mereka perlu mendapatkan rehat yang secukupnya untuk hilangkan batuk tersebut. Salah satu langkah yang wajib diikuti adalah menjauhi kawasan awam dan tempat tumpuan ramai kerana ia melambatkan proses penyembuhan.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

2. Tepuk percussion

Teknik ini memudahkan pengeluaran kahak dari peparu. Cara ini untuk melonggarkan kahak yang melekat pada dinding paru-paru. Selain itu, step ini juga mempunyai skill yang perlu dikuasai oleh Mak dan Ayah. Boleh baca di sini untuk info lanjut.

3. Mandi lemon

Petua paling mudah adalah memandikan anak. Tapi bukan sebarang mandi tau. Mandi dengan rendaman dan perahan lemon. Cara mandian ini memberi kesegaran dan kelegaan pernafasan anak. Ia membantu mood anak kembali ceria dan rileks.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

4. Urutan

Anak kecil suka pada sentuhan. Jadi, berilah sebanyak mungkin sentuhan pada mereka sewaktu tidak sihat. Lagi best, jika sentuhan itu bersama urutan. Ia mampu memberi keselesaan pada anak kecil.

5. Sedut hingus

Rasanya setiap rumah wajib ada alat sedut hingus kan. Kalau dulu zaman Mak kita, sedut hingusnya macam pam tekanan darah yang doktor tu. hehe. Tapi sekarang penyedut hingus ni mempunyai tiub yang panjang. Dengan menggunakan alat khas ini, ia boleh mengeluarkan hingus kerana anak kecil tidak pandai menghembus cecair keluar.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

6. Jaga pemakanan

Semasa anak batuk dan selsema, diet pemakanan perlu dijaga rapi. Jika anak masih menyusu badan, Mak perlu mengawal segala jenis makanan. Ketika ini, disarankan mengambil ‘real food’ atau makanan berkhasiat menguatkan antibodi. Mak mungkin boleh menyediakan sup ayam, moi sup yang diletakkan tulang daging atau ayam, dan sebagainya. Elak makanan ringan dan berminyak.

7. Guna CF Rub

Tasneem Naturel mengeluarkan satu produk balm bayi bernama CF Rub. Balm ini sebagai langkah pantas untuk baik dari hidung tersumbat dan bunyi grohh grohh di dada. Ia mengandungi essential oil yang membantu hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak.

Selain masalah batuk dan selsema, ia bagus untuk mencairkan kahak dan mengawal suhu ketika anak kecil demam. Hanya perlu disapu pada hidung, dada, belakang dada dan tapak kaki.

hilangkan batuk bayi dan kanak-kanak

Oh ya, jika kalian ingin mencuba CF Rub dari Tasneem Naturel, boleh whatsapp segera +6017 984 5321 atau klik di sini.