Jalan-Jalan Cari Makan : Restoran Budak Jalanan, Ipoh Perak

Saya sempat makan malam di satu restoran ni. Tapi tak pasti lah baru buka atau dah lama. Sebab jarang sangat lalu jalan ni. Tapi en suami syorkan kedai arab western ni. Dia kata review macam best. Jadi, berangkutlah kami 4 beranak selepas keluar pos balm tasneem. Sampai sini lebih kurang 830pm, pelanggan pun baru nak

Jalan-Jalan Cari Makan : Putu Halba Viral

Saya dalam perjalanan balik Ipoh dari Kota Bharu. Kali ni melalui jalan Gua Musang -Lojing-Simpang Pulai. Masa melalui Manik Urai di Kuala Krai, en suami tiba-tiba berhenti tepi jalan dan buat pusingan patah balik. Rupanya dia nak singgah di gerai Putu Halba Viral. Hehe. Setiap hujung tahun dan musim tengkujuh memang ini lah makanan orang

Jalan-Jalan Cari Makan : Cendol Atok di Sungai Besar, Selangor

Itu hari balik kampung en suami di Bagan Datuk. Tak sangka pula biras pun ada balik sama. So, kitorg pun plan lah nak makan kat luar. Dah decide nak ke Cendol Atok di Sungai Besar. Tapi sebelum tu, saya singgah J&T kurier untuk pos balm tasneem. Masa pilih nak pekena Cendol Atok ni, saya tak

Jalan-Jalan Cari Makan : Dim Sum Cafe Greentown, Ipoh Perak

Di Ipoh ni ada satu restoran dimsum yang halal. Ada pelbagai menu masakan cina yang boleh didapati di kedai ni. Sebenarnya dah banyak kali saya datang sini, setiap kali ada keluarga yang singgah Ipoh, saya akan bawa ke sini. Baru ni saya datang sekali lagi, selepas COD balm Tasneem. Menu wajib makan kalau datang sini

Itu hari adik saya mengajak cuba menu di FizoMawar Kitchen. Dah lama nampak kedainya di Tambatan Diraja Kota Bharu, cuma kali ni baru betul-betul nak singgah. Restoran ni ada 2 tingkat, tempat makan terletak bahagian atas dan juga kaunter air. Manakala di bawah ada dapur dan tempat pembayaran. Anak-anak kecil suka lah kalau bab tangga ni.

Sejak menetap di Ipoh, mee kari dan mee kicap antara menu yang selalu saya buat pesanan. Setiap kedai berbeza rasa. Pasti lah ada resepi tersendiri, kan. Kali ni, setelah selesai COD balm Tasneem, saya mengubah angin ke Gopeng. Lebih spesifik Sungai Itek. Kena masuk ke dalam kawasan pedalaman. Lalu sungai, kebun durian, memang desa yang

Dua minggu sekali famili kecil saya akan membuat pesanan western food. Itu pun nak meraikan family kecil ni sebab selalu temankan saya pergi COD balm Tasneem. Kali ini kedai La Parra menjadi pilihan kami. Saat mula masuk kedai La Parra ini, full seated. Wow! Patutlah menjadi rekomen dari orang sekitar Ipoh. Kami disambut mesra oleh

Kalau kalian tiada idea nak masak sarapan, boleh datang ke kedai ni. Kali kedua saya datang kedai ni dalam bulan yang sama. Hanya menu breakfast sahaja disediakan. Hajat di hati nak makan nasi lemak tapi dah habis pula. Jadi saya menukar hidangan mee kari. Manakala en suami dan anak mee kicap berkuah kari dan sup.

Setahun mengidam nak makan kerang rebus. Akhirnya en suami menunaikan impian cik puan isteri tercinta yang mengalahkan Mak mengandung. Hehe. Selesai COD balm Tasneem, dari Ipoh sampai ke Taiping dia bawa keluarga kecil kami. Sedia maklum, Taiping berhampiran dengan Kuala Sepetang yang terkenal dengan aktiviti menyauk kerang. Apa lagi, memang kerang ni saya hadap seorang

MIA SOWI

Itu hari saya mengikut keluarga mertua ke Johor untuk memeriahkan acara konvokesyen adik ipar. Lama sangat dah tinggal aktiviti belajar di universiti ni. Sempat juga lah terimbau kenangan dulu-dulu masa waktu belajar. Hehe. Selesai aktiviti konvokesyen, pada sebelah malamnya, kami sekeluarga sempat singgah di Restoran Asam Pedas & BBQ. Mula-mula ingat tipikal kedai makan yang