Jalan-Jalan Cari Makan : Restoran Budak Jalanan, Ipoh Perak

Saya sempat makan malam di satu restoran ni. Tapi tak pasti lah baru buka atau dah lama. Sebab jarang sangat lalu jalan ni.

Tapi en suami syorkan kedai arab western ni. Dia kata review macam best. Jadi, berangkutlah kami 4 beranak selepas keluar pos balm tasneem.

Sampai sini lebih kurang 830pm, pelanggan pun baru nak sampai. Meriah lah sikit ramai orang, nama pun kedai makan. Haha.

Restoran ni ada 2 bahagian, outdoor dan indoor. Tapi baru je lepas hujan, kami pilih nak duduk kat dalam yang ada aircond dan depan tv. Kebetulan pulak owner bukak cerita Jumanji, seronok lah Adelia sambil makan layan movie.

Kami order Chicken Mandy Small, Oblong Chicken Special, Chicken Chop Grill, Nugget and Fries, Carrot Susu, Nescafe O Ais, dan Laici Kang.

Banyak, kan. Sorang satu. Percayalah, anak-anak kami nampak je kecik, tapi kuat makan. Macam Mama dia 

Boleh lah makanan dia. Menu sedap-sedap belaka. Paling suka tekstur nasi arab dia dan chicken grilled tu. Laicikang dia terbaik tak manis just nice. Aysar boleh habiskan air dia. Amazing betol!

Jalan-Jalan Cari Makan : Restoran Budak Jalanan, Ipoh Perak
Ada beberapa gerai kat luar restoran

Total kitorang dengan menu tu RM44 sahaja. Oklah, berbaloi. Kalau korang berdekatan, boleh datang di sini.

Restoran Budak Jalanan
NO 1, JALAN MAJU RAPAT,
TAMAN MAJU RAPAT
31350 Ipoh, Perak

Boleh lah enjoy video yang saya rakam tu. haha

Mia Sowi,
Suka buat video tunjuk makanan