5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi

Minyak wangi ni bagi saya ia menjadi popular bukan sebab boleh mengatasi bau badan. Namun, ia boleh menginjakkan semangat. Jadi, ia bukan lah keperluan, tapi kemestian yang wajib ada untuk semua orang. Terasa macam seperti tidak lengkap keluar rumah tanpa semburan minyak wangi.

Jom selongkar sebab perlu guna minyak wangi dalam aktiviti harian kalian.

Meningkatkan Mood Mengikut Persekitaran

Cuba kalian bayangkan, jika mengantuk dan rasa lemau, pasti kalian mencari kopi yang boleh memberi tenaga, kan? Begitu juga dengan semburan minyak wangi. Ia akan mengembalikan kesegaran tubuh badan kalian.

5  Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Semburan perfume boleh mengubah mood

Aroma dalam perfume boleh memainkan peranannya mengikut bahan yang digunakan.

Perfume juga mencerminkan mood kalian dalam menyelesaikan rutin harian. Terdapat pelbagai jenis aroma yang berbeza yang boleh menggambarkan mood kalian; sedih, nakal, malu, gembira. Jadi, kalian perlu mengenalpasti perfume yang bakal dipakai untuk menentukan mood seharian.

Perfume Menambahkan Keyakinan Diri

Kebiasaannya kalau kalian berbaju baru, atau gaun cantik, tahap keyakinan kalian tinggi, kan. Sama juga jika kalian memakai minyak wangi. Ia akan meningkatkan keyakinan diri tanpa perlu risau dengan masalah bau badan.

5  Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Minyak wangi membuatkan si pemakai berasa lebih yakin

Aroma yang harum membuatkan si pemakai berasa lebih yakin apabila berdepan dengan orang ramai.

Bayangkan kalau kalian terlupa spray perfume untuk ke pejabat, nak bersalam laga-laga pipi dengan kawan-kawan pun rasa was-was, kan. Oleh itu, kalian perlu berwangi-wangian untuk menambahkan keyakinan.

Merangsang Keintiman Suami Isteri

Hubungan suami isteri bertambah intim

Point yang ini hanya untuk mereka yang sudah berkahwin saja tau. Kalian boleh menggunakan minyak wangi untuk meningkatkan hormon seksual. Di rumah pun boleh sentiasa wangi untuk orang yang tersayang.

Aroma mengasyikkan boleh mencipta kebahagiaan suami isteri.

Jadi, kalian boleh cuba buat pilihan perfume tertentu untuk sentiasa mewujudkan sifat kasih sayang di rumah. Usahlah kalian sembur perfume waktu nak keluar rumah saja tau. Inilah rahsia kebahagiaan alam rumah tangga. Haha.

Haruman Mampu Mengimbau Memori

Aroma sangat berperanan dalam mencipta kenangan. Setiap badan akan menghasilkan bau tersendiri dan perfume yang digunakan juga boleh membezakan setiap personaliti. Masakan tidak seseorang itu mampu rindukan bauan yang dipakai oleh pasangan.

5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Terkenang memori lalu saat ku cium aroma itu

Setuju tak dengan statement ni? Confirm naik thumbs up kan! Hihi.

Selain itu, terdapat sebahagian wanita yang memakai minyak wangi yang sama dengan ibu mereka. Ia bertujuan untuk menghidupkan kenangan lalu bersama ibu. Itulah sentimental value yang ada.

Ingin Kesan Aromaterapi

Terdapat minyak wangi yang bukan sahaja memberi aroma yang harum yang boleh menutup bau badan. Malah ia boleh memberi kesan aromaterapi kepada si pemakai. Dan, sudah tentu keperatusan minyak pati yang digunakan adalah sangat tinggi.

5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi
Sabreen keluaran Tasneem Naturel yang memberi kesan aromaterapi kepada si pemakai

Perfume aromaterapi boleh membantu kalian berasa tenang dan emosi berada dalam keadaan yang stabil.

Contohnya adalah bau lavender dapat mengatasi masalah kemurungan yang dihadapi oleh sesetengah wanita selepas bersalin. Selain itu, ia juga membantu mengurangkan insomnia.

Disebabkan ini jugalah yang mengakibatkan ada sesetengah penggemar minyak wangi berasa ‘ketagih’ untuk menambah koleksi perfume yang mereka suka.

Jadi diharapkan 5 Sebab Perlu Guna Minyak Wangi ini dapat menyedarkan kalian kepentingan untuk menyembur perfume samada di rumah mahupun di luar rumah.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan

Perfume atau minyak wangi adalah campuran aroma dan bahan tertentu sebagai ‘pengikat ikatan’ untuk memberi bau yang selesa kepada tubuh badan. Pendek cerita, nak bagi badan kalian bau wangi dan harum.

Ada sesetengah orang begitu fanatik dan sensitif dengan minyak wangi samada dari segi bentuk botol, kepekatan pati minyak, jenis haruman, ketahanan bau, harga dan sebagainya.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan

Namun, pernah tak kalian mempunyai pengalaman di mana semasa menyembur minyak wangi terasa perit dan menyengat di hidung sampai terbersin?

Ia merupakan tindakbalas badan kalian terhadap bauan tersebut. Jika kalian mengalami respon sebegini, perfume tersebut menggunakan wangian sintetik.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan
Perbandingan wangian sintetik dan wangian semulajadi

Dan, disebabkan itu lah, Tasneem Naturel mengeluarkan produk terbaharu iaitu minyak wangi. Perfume ini tidak sama dengan mana-mana minyak wangi yang ada di pasaran samada antarabangsa atau tempatan mahupun ‘inspired’. Wangian ini, essential oil perfume, dicipta sendiri oleh Founder Tasneem Naturel.

Ia diberi nama Rouzan dan Sabreen. Kedua-dua minyak wangi ini menggunakan ros sebagai bahan utama pembuatannya. Untuk Rouzan, wangiannya berasaskan kelopak, batang dan daun bunga ros. Manakala bunga ros, vanila dan patchouli adalah bahan wangian untuk Sabreen.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan
Rouzan dan Sabreen

Minyak Wangi Tasneem Naturel ini dikategorikan dalam kumpulan Parfum di mana 40% kepekatan cecair adalah bersumberkan pati minyak wangi. Maksudnya bahan tambahan untuk mengubah kualiti kepekatan itu sedikit.

Oleh disebabkan minyak wangi ini diperbuat daripada bahan semulajadi, Sabreen dan Rouzan ini macam ‘hidup’. Makin lama pakai, makin harum bau dia. Ala-ala connected dengan alam semula jadi. Hehe.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan
Cara Membuat Aromatherapy Perfume

Perfume ini juga dikenali sebagai minyak wangi aromaterapi. Apabila kalian menggunakan Sabreen dan Rouzan ini, ia bukan saja memberi bau yang wangi dan menyenangkan, malah beri kesan terapi. Essential oil daripada ros akan menyerap masuk ke dalam badan dan berfungsi untuk menenangkan hormon tubuh badan. Kesannya adalah si pemakai akan berasa rileks dan tenang sepanjang masa.

Sudah ramai yang menggunakan perfume ini. Rata-rata memberitahu minyak wangi Tasneem Naturel ini setanding dengan bauan antarabangsa.

Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan
Perfume Tasneem Naturel Paling Wangi Untuk Kegunaan Lelaki Dan Perempuan

Jika kalian ingin dapatkan Minyak Wangi Aromaterapi keluaran Tasneem Naturel, boleh hubungi ejen berdekatan atau Whatsapp +6017 984 5321 untuk membuat pesanan.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema