Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Ramai di kalangan Mak yang risau dengan biji-biji merah halus yang muncul pada bayinya. Ye lah, Mak mana yang boleh tahan tengok dan dengar anak kecil mereka merengek dan tidak selesa.

Kebanyakan bayi yang baru lahir kulit mereka sangat lembut, halus dan gebu. Namun, kulit nipis ini terlalu sensitif dengan sebarang perubahan. Baru saja discaj wad, naik bintik-bintik. Ataupun dipanggil dengan ruam bayi.

Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Selalunya anak kecil tak tahan dengan panas dan peluh mereka. Akibatnya naik merah-merah gatal, di bahagian pelipat contohnya leher, siku, pipi, peha dan sebagainya.

Jenis Ruam Bayi

  1. Cradle cap
  2. Ekzema
  3. HFMD
  4. Hives
  5. Jerawat neonatal
  6. Ruam susu
  7. Ruam lampin
  8. Ruam panas

Kadang-kadang ada Mak yang acuh tak acuh untuk mencuba krim-krim ruam di pasaran. Bukan apa, risau dengan bahan yang digunakan di dalam krim tersebut. Mungkin ada bahan kimia terlarang dan pewangi yang sintetik.


Ruam susu pada pipi membuatkan bayi tidak selesa dan Mak Ayah perlu cari cara menghilangkan ruam secepat mungkin

Antara bahan kimia yang perlu dijauhi dan dikhuatiri boleh menyebabkan iritasi pada kulit adalah paraben, triclosan, mineral oil dan sebagainya.

Rawat Ruam Dengan Skeenz

Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Tasneem Naturel telah mengeluarkan 1 balm khas untuk merawat kulit sensitif, Skeenz. Ia berasaskan bahan semulajadi dan essential oil terpilih khusus untuk menyelesaikan masalah gatal-gatal pada kulit.

Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Balm ini menjadi pilihan ramai Mak dan Ayah yang prihatin dengan nilai kesihatan anak masing-masing. Skeenz diperakui selamat dan ada kelulusan daripada KKM.

Vitamin E, Argan Oil, Sunflower Seed Oil, Rosemary, Beeswax, Shea Butter, Olus Oil dan Blackcurrant Oil ini adalah bahan yang banyak membantu dalam merawat kulit supaya kembali pulih sedia kala. Dan, yang penting bahan premium ini selamat digunakan oleh bayi yang mempunyai kulit sensitif.

Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Balm Skeenz ini sesuai untuk masalah kulit seperti ekzema pada bayi, ruam susu, ruam di muka, ruam lampin, ruam di badan, kulit melecet, kulit sensitif, gatal akibat kena gigitan nyamuk dan sebagainya. Ini antara respon Mak dan Ayah yang pernah guna balm Skeenz.

Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Ni masa hari ke5 pakai skeenz. So, sekarang jangan cakap lah. Kulit my princes dah flawless.

– Pengguna Skeenz, Malaysia
Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Tengok ni (gambar pertama) sebelum pakai Skeenz. (Gambar kedua) ni gambar selepas 6 hari pakai Skeenz.

-Pengguna Skeenz, Malaysia
Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Memang elok pakai, kalau kena gigit nyamuk ke, kesan merah tu mudah hilang. Anak biras tak boleh kena habuk, mesti naik merah-merah. Guna Skeenz je sapu mesti hilang.

– Mama Baby, Malaysia
Hilangkan Ruam Bayi Secara Semulajadi dengan Balm Skeenz

Balm Skeenz ni tidak panas dan tidak pedih walaupun digunakan oleh bayi seawal lahir. Sesuai digunakan 2 kali sehari pada setiap kali selepas mandi.

Balm ini boleh didapati melalui agen sah Tasneem Naturel di seluruh Malaysia. Untuk tempahan secara online boleh klik button di bawah, +6017 984 5321.

hilangkan batuk, anak meragam, sembelit, susah tidur, ekzema