Jalan-Jalan Cari Makan : Cendol Atok di Sungai Besar, Selangor

Itu hari balik kampung en suami di Bagan Datuk. Tak sangka pula biras pun ada balik sama. So, kitorg pun plan lah nak makan kat luar. Dah decide nak ke Cendol Atok di Sungai Besar. Tapi sebelum tu, saya singgah J&T kurier untuk pos balm tasneem.

Masa pilih nak pekena Cendol Atok ni, saya tak ada idea pun menu dia macam mana. Ingatkan berasaskan nasi lah, kan. Dah nak makan tengah hari. Haha. Sekali rupanya, menu omputih. Rare pula rasanya tekak makan western pada hari panas lit lit. Haha.

Jalan-Jalan Cari Makan : Cendol Atok di Sungai Besar, Selangor
Biras saya duk tarik cheese, menu fried cheese chicken chop.

Kebiasaan menu nasi ulam, nasi berlauk, nasi kandar dan pelbagai jenis nasi dicari untuk makan tengah hari. Namun, jika kalian ingin mencari kelainan untuk makan tengah hari, boleh cuba menu western di kedai ini.

Tarikan utama kedai makan ini adalah cendol. Ada cendol biasa, cendol boba, cendol jagung dan cendol durian.

Jadi, nak ikut trend, order lah cendol boba dan cendol durian. Haha. Ingatkan durian seulas, tapi pes. Rasa dia tetap sama. Mengujakan sampai rasa nak order semangkuk lagi. Kiki.

Untuk hidangan utama, saya sekeluarga memilih spegeti, lamb chop, chicken chop, nasi ayam kpop (pun hadoooo..).

Servis kedai ni tiptop. Laju. Tak sempat anak-anak nak buat perangai. Haha. Sesuai kalau kalian nak bawa anak.

Oklah enjoy je gambar yang saya kongsi ni. Ada cerita setiap satu gambar.

Pekerja yang bagi servis terbaik
Old school wall
Jalan-Jalan Cari Makan : Cendol Atok di Sungai Besar, Selangor
Ruang air kedai ni
Keadaan kedai yang luas dan selesa. Kipas ada di setiap bahagian
Jalan-Jalan Cari Makan : Cendol Atok di Sungai Besar, Selangor
Ruang cashier

Last.. Boleh search Cendol Atok kat FB atau Instagram. Atau terus ke kedai yang terletak di Sungai Besar, cari landmark Nata De Coco. Sebelah tu je.