Tips Menyingkirkan Pakaian

miasowi.com
miasowi.com

1. Screening pakaian yang sekurang-kurangnya 6 bulan tidak pernah dipakai.

2. Sediakan beg plastik bersih atau storage box yang sesuai untuk memasukkan pakaian tersebut.

3. Sebaiknya kategorikan setiap pakaian mengikut jenis pakaian. Contoh: seluar jeans, seluar slack, baju kurung, baju kemeja, tshirt.

4. Lipat sebaik mungkin, simpan dan label pada setiap plastik atau box tersebut.

5. Akhir sekali, kalian boleh mencari pusat-pusat penerimaan barang terpakai atau keluarga yang memerlukan. Tapi seeloknya biarlah pakaian itu maaih elok, cantik keadaannya.

**Pesanan khas untuk mereka yang mementingkan sentimental value seperti saya.

Sudah tentu kalian memerlukan jiwa yang kental untuk mengasingkan pakaian. Kalau tak, semua nak disimpan. Hehe.

Jadi, sambil melipat pakaian tu, tenung lama-lama, ingat kembali memori lama dengan pakaian tu. Kemudian cepat-cepat masukkan dalam box. Usah dibuka lagi selepas itu. Haha.

Selamat menyingkirkan pakaian yang tidak diperlukan.

Mia Sowi,
Lega tengok ruang dah kosong!